начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 3

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 3

Мнениеот frangolita » 25 Окт 2012, 11:44

djimaka написа:
frangolita написа:
djimaka написа:Здравейте ! Бих искал да кандидатствам за конкурс обявен от АМ за Младши инспектор в Агенция Митници. Искам да попитам по-запознатите: какви нормативни документи трябва да се познават при изпита от одобрените кандидати ? Намерих на сайта на Агенция Митници http://customs.bg/bg/page/77 , всичко ли трябва да се прочете? . Бихте ли ми дали някакъв съвет над какво да поработя и как да се подготвя .Имам висше образование в сферата на икономиката, владея чужд език това предимство ли е ? Благодаря на всички предварително, за информацията. :)

Здравейте! Когато в сайта на АМ излезе списъка с допуснатите до конкурс кандидати, ще бъдат посочени и материалите, по които да се подготвяте.
Иначе материалите, които бяха посочени при предния конкурс за длъжността "Инспектор в Агенция Митници”, който се проведе през август, бяха следните: Закон за митниците; Правилник за прилагане на закона за митниците; Закон за акцизите и данъчните складове; Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове; Валутен закон; Закон за марките и географските означения; Закон за държавния служител;
Изпита се състои от 3 теста: Тест за интелигентност; Тест за професионална компетентност; Тест за психологическа пригодност и лоялност. Ако прегледате vol.1 и vol.2 по темата, ще намерите доста подробности, които ще Ви бъдат от полза :D

Благодаря за информацията имам само два въпроса Теста за интелигентност колко време е и колко въпроси има, а в Теста за професионална компетентност отворени и затворени въпроси ли има ? Прочетох предните две теми по темата и ми дадоха представа процедурата. :)

Първия тест, който се прави е за интелигентност. Времето, за което се прави е около 20 минути, като е разделен на части, всяка част съдържа по няколко (5-6-7-8) задачи и за всяка група задачи има определено време. Не сещам колко е общия брой на въпросите. Неприятното е, че само се чува: "имате 2 минути", "имате минута и половина"... което е доста разсейващо и изнервящо. Втори се решава теста за професионална компетентност. Имате 25 мин. за 25 въпроса от Законите, които бях писала. Въпросите са само тип "затворени". Последен е теста за психологическа пригодност и лоялност - продължава 40 мин. и съдържа 69 въпроса.
frangolita
Младши потребител

Мнениеот vaness » 30 Окт 2012, 18:17

А има ли още тук някой от назначените вече в АМ, които карат курс? Моля, споделете впечатления от курса и първия междинен изпит! До колкото разбрах първия модул вече е приключил.. :?:
vaness
Потребител

Мнениеот vanci86 » 02 Ное 2012, 18:47

Ехо,съфорумци,къде сте?Някой за Пловдив да се похвали днес с интерю?
vanci86
Младши потребител

Мнениеот alexandarveliki » 02 Ное 2012, 21:52

Верно, няма ли някой от Пловдив с обаждане?Тоя път много ударно за 2-3 дни цялата процедура...
alexandarveliki
Нов потребител

Мнениеот yankee » 03 Ное 2012, 23:33

Здравейте, както повечето от вас, и аз кандидатствах в АМ и по-точно Русе. В петък беше изпита и казаха, че в неделя вечер най-късно ще излязат резултатите, а самите интервюта ще са в понеделник и вторник. Молбата ми е, който се е явявал на интервю или знае как протича, да напише някой ред, защото чакането и неизвестното ме побъркват. Благодаря предварително :)
yankee
Нов потребител

Мнениеот boy1963 » 03 Ное 2012, 23:39

Снощи в 18 и 30 ми се обадиха и днес бях на интервю в Пловдив, общо взето аз смятам , че не се представих както трябва :mrgreen: , а и те доста бързичко приключиха с мен :?: , но ще рабера резултата след 10дни. Този път не бяхме подредени по азбучен ред в списъка за днес бяхме 30човека, за утре не знам... Ами.. това е от мен за сега. Успех на колегите ,които утре са на интервю в Пловдив, както и на тези в Русе , и на тези, на които им предстои цялата процедура :) :)
boy1963
Младши потребител

Мнениеот vanci86 » 04 Ное 2012, 13:08

Здравейте,някой знае ли колко са хората на интервю в Пловдив за днес(4.11.2012г)и кога ще има резултати от това интерю?
vanci86
Младши потребител

Мнениеот gancho_ » 04 Ное 2012, 13:39

някой с нещо за Русе ?:-)))
gancho_
Младши потребител

Мнениеот yankee » 04 Ное 2012, 14:02

Да, преди час ми се обадиха, че съм на интервю утре от 12:00, а иначе имам и мейл от 11:40.
yankee
Нов потребител

Мнениеот gancho_ » 04 Ное 2012, 14:58

Успех
gancho_
Младши потребител

Мнениеот vanci86 » 05 Ное 2012, 10:41

Обаждания за Пловдив има ли вече?
vanci86
Младши потребител

Мнениеот igra4a » 05 Ное 2012, 16:22

Здравейте и от мен.И аз това се чудя дали вече са уведомени избраните,аз бях в събота на интервю и мисля,че не би трябвало да им отнеме на комисията много време,като се има предвид скорострелното провеждане на конкурса в Пловдив!Ако някой има информация нека да сподели!
igra4a
Младши потребител

Мнениеот krasii » 07 Ное 2012, 13:30

Незнам дали има обаждания от Пловдив, но доколкото разбрах ще бъдат разпратени писма. Само това засега.
krasii
Нов потребител

Мнениеот igra4a » 07 Ное 2012, 13:37

Ами според мен писмата си си писма,но одобрените би трябвало да са информират и по телефона,или искаш да кажеш,че няма избрани и само писма за хората,допуснати до интервю?
igra4a
Младши потребител

Мнениеот krasii » 07 Ное 2012, 13:44

Ами няма как да знам, тъй като на мен не са ми звъняли - разбрах индиректно, че ще разпращат писма с резултатите. Най- сигурно ще е ако в дискусията се включи някой,който е разговарял със служител на АМ :)
krasii
Нов потребител

Мнениеот igra4a » 07 Ное 2012, 13:54

krasii написа:Ами няма как да знам, тъй като на мен не са ми звъняли - разбрах индиректно, че ще разпращат писма с резултатите. Най- сигурно ще е ако в дискусията се включи някой,който е разговарял със служител на АМ :)

Тоест да разбирам,че вече някои от кандидатите са получили писма,така ли?
igra4a
Младши потребител

Мнениеот bitsiani » 07 Ное 2012, 19:58

Тоест да разбирам,че вече някои от кандидатите са получили писма,така ли?[/quote]
e-mail колега
bitsiani
Нов потребител

Мнениеот igra4a » 07 Ное 2012, 20:05

bitsiani написа:Тоест да разбирам,че вече някои от кандидатите са получили писма,така ли?

e-mail колега[/quote]
Вие получили ли сте,какво пише,дайте малко инфо!
Мерси предварително!
igra4a
Младши потребител

Мнениеот k_v1977 » 07 Ное 2012, 20:49

Някой да е получил известие?? (без значение положително или отрицателно)
k_v1977
Нов потребител

Мнениеот unnamed_ » 09 Ное 2012, 16:31

Здравейте на Всички! Искам да споделя, че и аз бях на изпита за Инспектор, който се проведе на 02,11,2012 г. в гр. Пловдив. Изпита явно го бях взел, защото на същия ден ми се обадиха около 19,00 часа за интервю за събота /03,11,2012 г./. Интервюто ми се разви по горе-долу следния начин. Като влезнах здрависах се с всички в комисията и почнахме по същество. Попрепитаха ме /принципно ме питаха такива общи въпроси. Къде съм учил, работил и така. Питаха ме и по работата ми. Обясних им, че съм счетоводител, горе долу съм запознат със законите, водя митнически склад и така. Питаха ме и защо през определен период съм се осигурявал на 2 места и аз им обясних, че съм имал фирма, която продадох заради тази работа./ Общо взето приказките бяха около 15-тина минути и това беше. Казаха ми да чакам до 10 дни отговор, но към момента нямам още. Между другото мога да кажа, че на интервюто в събота бяхме 30 човека, а за неделя са останали 19. И друго което мога да кажа е, че всеки ден съм на митницата /по лични ангажименти, свързани с настоящата ми работа/ и от там пазачите ми казаха, че на одобрените вече са се обадили, та даже и били започнали обучението. А на вратата на митницата няма изнесени протоколи и такива работи.
Това е от мен! Успех на всички и не губете надежда, може пък и да ни се обадят тия дни с добри новини!
unnamed_
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити