mladomo написа:Dred : Когато водя спор с някой аз го превеждам през различни капани.
Дори и да паднеш в някой от капаните ми аз ще съм първия, който ще ти подаде ръка.
Аз не желая нито да те смачкам нито да те унижа като опонент.
За да изиграеш един изящен танц са необхдими двама и аз няма да позволя ти да паднеш по средата на танца дори и да ме настъпваш болезнено.
Сега върху темата:
Ти самата използва думата софтуер за да кажеш , че разсъжадваме разлино.
Браво , ти направи първата крачка към аналогия между човека и компютъра.
В предишния ми пост те помолих да помислиш за аналогията между - защо хапят кучетата и постовете на твоите колеги. Аз ще ти кажа защо хапят и лаят кучетата и ще задам въпроси относно постовете на твоите колеги.
Кучетата хапят и лаят ,когато ги е страх да не им нападнеш територията .
Въпросите ми са:
Защо беше тая истерия и опити да ме унизят , какво толкова пазят защо се страхуват когато обикновен човек задава въпроси ,дори и да не им е на тяхното ниво.
Защо не давате някой да вижда проблеми в работата ВИ дори и това да е негово лично мнение.
Ааа, виж сега - как ще направиш изкуствен човешкия организъм- най- сложната биологична машина- , който да мисли
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Как ще пресъздадеш на машинен език етичността и съвестта-част от съзнанието на човека
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Винаги са ме занимавали Азимов, Бредбъри, но и те предупреждават за някои особености
И после- твоите капани не са толкова изкусни- ела да видиш ние, адвокатите,/ако пожелаем/ какви капани можем да залагаме.../професионално-разбира се/
Извинявай, но знанието САМО СЕ ПАЗИ
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Не искаш да говориш нашия език, нямаш основните СПЕЦИФИЧНИ знания за правото-накратко- НЯМАШ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРАВНИ ЗНАНИЯ, а искаш да си говориш , ВСЕ ЕДНО ГИ ИМАШ.
За да разсъждаваш над подобна проблематика, според мен, трябва и да си юрист, и да си програмист.
Ето- аз не съм програмист. И като нямам понятие от тази дейност и мразя математиката, как компетентно да ти докажа грешките в написаната от теб програма и да се обоснова правилно, така, че да ме разбереш
Значи- трябва ДА ИЗУЧА - НАПР. СПЕЦИАЛНОСТТА ПРОГРАМИРАНЕ В ТУ ИЛИ В МАСАЧУЗЕТСКИЯ В АМЕРИКА-И ТО 5-6 ГОДИНИ И ЧАК ТОГАВА ДА ДАВАМ КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ. ЗАЩОТО ТОВА НЕ Е СРЕДНОЩЕН ПРОБЛЯСЪК В НЕЧИЯ ГЛАВА, А ЦЯЛОСТНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА СВЕТА НА МАШИНИТЕ И ПИСИТАТА.
СЪЩОТО Е И В ПРАВОТО -ФОРМИРА СЕ ЦЯЛОСТНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА МОТИВИТЕ НА 1 ИЛИ ДРУГО ЧОВЕШКО ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЕ И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕГО ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ДЕЙСТВАЩИТЕ В БГ. ЗАКОНИ
И още- КОЛЕГИТЕ ДА ГИ Е СТРАХ?!
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
НЕ Е ВЯРНО- ПРОСТО КАТО НЕ СА ПРОГРАМИСТИ, НЯМА КАК ДА ТИ ОБЯСНЯТ-А И НЕ ИМ СЕ ЗАНИМАВА -НА ТВОЯ ЕЗИК НЕЩАТА-има науки фундаментални, но има науки ,които се занимават с ЧОВЕКА И НЕГОВОТО ИЗСЛЕДВАНЕ-ПРАВОТО-, А НЕ С МАШИНИТЕ И ТЕХНИЯ ЕЗИК-ПРОГРАМИРАНЕТО
Отвори книжка за кандидатстване в СУ за 2009г. и там ще видиш, че има такова разделение-виж към кои науки спада правото и ще разбереш
И още-интернет е създаден в ЦЕРН за нуждите на самия ЦЕРН справка-
http://public.web.cern.ch/public/,а Бил Гейтс има обучение в частното училище „Лейксайд“ - а след това -През 1973 Бил Гейтс бил приет в Харвардския университет
-справка
http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates и идеята му се е избистряла 10 години
А ето и превод на бг.на част от статията "Антитръстови съдебни спорове
Бил Гейтс дава отлагане си в Microsoft на 27-ми август, 1998
Допълнителна информация: Съединените щати Microsoft антитръстовото дело и Европейския съюз Microsoft случай конкуренцията
Много решения, които доведоха до нарушаване на антитръстовите правила съдебните спорове на Microsoft бизнес практики са имали "одобрение Гейтс. В 1998 година Съединените щати V. Microsoft случай Гейтс даде отлагане свидетелство, че няколко журналисти определи като уклончив. Той твърди, с изпитващия Дейвид Boies през контекстуален смисъла на думи като "конкурират", "заинтересованите" и "ние". [40]BusinessWeek съобщава:
Рано кръга на неговите отлагането му покажи предлага obfuscatory отговори и каза "Аз не си спомням," толкова много пъти, че дори председателят на съдебния състав е трябвало да кудкудякам. Лошо, много от отказите на технологията главен и правни основания на невежеството са пряко опровергани от прокурори с откъси от електронната поща Гейтс изпратени и получени.[41]
Гейтс по-късно каза, че е просто бяха отхвърлени опитите на Boies да mischaracterize си думи и действия. Що се отнася до неговото поведение по време на отлагане, каза той, "Казах ограда с Boies? ... Аз се признае за виновен. Независимо, че санкцията е да се събират против мене: грубост към Boies в първа степен." [42]
Въпреки отричането на Гейтс, съдията постанови, че Microsoft е извършил монополизиране и обвързване на продажбите, и блокира конкуренцията както в нарушение на Закона Шърман Антитръст.[42]"-Е,ТОЗИ ПРЕВОД НЕ Е ПРЕВОД НА ЧОВЕК -ПРЕВОДАЧ- ТОВА Е МАШИННИЯ ПРЕВОД НА ТЕКСТ КАТО КРАЕН ПРОДУКТ НА НЕЧИЯ ПРОГРАМИСТКА ХАЛТУРА