- Дата и час: 23 Ное 2024, 04:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
получаване на майчинство в чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
получаване на майчинство в чужбина
Здравейте! Нуждая се спешно от няколко компетентни отговора от юрист. Случаят при мен е следният: бременна съм в 32 гестационна седмица /8-ми месец/, но бременността ми не се следи в България и намерението ми е да родя в чужбина. Искам обаче да получавам майчинство от България, тъй като съм здравно и социално осигурена до момента и се водя на трудов договор. За целта трябва да представя пред счетоводителя на фирмата 3 болнични листа, които се издават от личния лекар. Първият болничен се представя 45 дни преди термина. Лекарят обаче отказва да го издаде, въпреки че съм изпратила документи, доказващи бременноста ми, както и съм упълномощила лице в България. Джипито твърди, че от Здравната каса не му разрешавали да издаде болничния. Дори и да се върна в България, за да ме прегледа /което е изключително рисковано в такъв период от бременността/ как ще бъдат издадени 2 и 3 болничен лист след като джипито отказва да признае документите от чужбина?!? Има ли право лекарят да откаже болничен в тази ситуация? Мога ли да получа майчинство на базата на акта за раждане на детето? Благодаря ви предварително за отговорите!
- ekaterina123
- Нов потребител
Re: получаване на майчинство в чужбина
Вижте чл.27 - чл.30 от тази наредба. ДжиПи-то в БГ не може да ви издаде болничен лист, като ви прегледа "он-лайн"
- prnedev
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|