Всъщност, кой е компетентния орган, който трябва да определя дали някой упражнява търговска дейност и от там да налага санкции за пропуска да се регистрира? То е ясно, че е Търговския регистър, но мисълта ми е, дали имат вече гончета, които да обикалят и да налагат санкции?
Например, при занаятчиите и пропуска им да са членове на съответната занаятчийска камара, тази работа трябва да я вършат хората на областния управител, а това че не я вършат... е друга тема...
Нали преди време имаше малко скандали за автосервизите и бръснарите (фризьори, коафьори и т.н. сложни думички), но докъде се стигна незнам....
- Дата и час: 23 Ное 2024, 04:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Услуги с личен труд и АВ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- prnedev
- Активен потребител
Re: Услуги с личен труд и АВ
Насмешка - да. Или по-точно закачка. Сарказъм - в никакъв случай. Сори ако звучи така.
Определено отговорът на Недев ми хареса, въпреки че в него се съдържа въпрос: кой определя....
Добре че не хукнах по институциите. Последното засега решение на шефа е да не закрива дейността в България. Продължавам си с трудовия договор.
Определено отговорът на Недев ми хареса, въпреки че в него се съдържа въпрос: кой определя....
Добре че не хукнах по институциите. Последното засега решение на шефа е да не закрива дейността в България. Продължавам си с трудовия договор.
- twist
- Младши потребител
Грешката е моя. Позволил съм си да си мисля, че във форума може да се обменят идеи. Сигурно имам и грешна представа за правото. За това, че:
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=21&id=62
Браво, доц. д-р Михайлина Михайлова. Много добре казано.
http://www.legaltheory.org/index.php?rid=21&id=62
- тълкуването в правото е в природата на нещата. Тук не може без тълкуване като чисто правна дейност, а оттам и без теория на тълкуването.
- правото е правда и е неотделимо от справедливостта
- Правото е битийно, защото следва императива да се пази битието от разрушаване, което освен оправдано придобиване и даване, означава да се поддържа ред, противопоставен на хаоса. Да се осигуряват мир и стабилност в общността. Правото постига това чрез предписване на модели за масово, социално значимо поведение.
- правото е проява на особено, практическо съзнание
- правото е длъжно да впише личността в общото, но също така да гарантира сфера за изява на нейната индивидуалност. Да подкрепи нейния стремеж към духовност.
На първи план правото е на обществото и за обществото. В своето последно основание и според крайната си цел то е на човека и за човека. “Мисли" за личността и нейното достойнство, обещава свобода на личен живот, би желало всеки да се издигне над потребителското битие, над условната всекидневна, банална свобода. Кой знае, може наистина да допринася за това.
Браво, доц. д-р Михайлина Михайлова. Много добре казано.
- twist
- Младши потребител
А вижте и терзанията на счетоводителите по въпрос, тясно свързан с този:
http://odit.info/?s=6&i=130437&f=2
http://odit.info/?s=6&i=130437&f=2
- twist
- Младши потребител
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|