начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Губи ли се майчинството от НОИ?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Губи ли се майчинството от НОИ?

Мнениеот anitsa » 12 Мар 2009, 08:22

Здравейте,
Има почти 100% вероятност за този месец счетоводителката ми да не внесе документите за платените осигуровки в данъчното /претърпя операция/ :( .
Интересува ме какво се случва с превода на майчинството в тази ситуация - превежда ли се следващия месец с другото, ще го изгубя ли...? Изобщо в каква ситуация съм?
anitsa
Младши потребител

Re: Губи ли се майчинството от НОИ?

Мнениеот marsidi » 12 Мар 2009, 14:24

Защо решихте, че си изгубите майчинството???
marsidi
Потребител

Мнениеот anitsa » 12 Мар 2009, 15:46

Просто не съм наясно в детайли с процедурите на НОИ, когато не получат информация от данъчните, че осигуровките са платени. Дали при пропуснат месец, все пак има вариант за превод на майчинството, когато се подадат декларациите в ТД. Истината е, че допускам на-неблагоприятния вариант, защото незнам институция, работеща на 100% в помощ на гражданите. :roll:
anitsa
Младши потребител

Мнениеот everllom » 12 Мар 2009, 19:28

Ако влезете с персоналния си пин-код в сайта на НОИ ще видите дали наистина сте осигурена. И тогава може да предприемете действия, за да си потърсите сумите, но това не става по форумите, а в НОИ или НАП .
everllom
Нов потребител

Мнениеот anitsa » 12 Мар 2009, 20:41

Да, осигурена съм. Въпросът е, какво прави или по-скоро - не прави НОИ - при неподадени декларации за осигуровки?
Дали са необходими някакви допълнителни документи да се подадат или просто, когато най-накрая декларациите бъдат подадени, тогава следват и преводите, колкото са дължимите месеци назад?
anitsa
Младши потребител

Мнениеот redhat » 17 Мар 2009, 19:00

Не се притеснявайте, няма вариант да загубите майчинството за месеца. Когато осигурителят Ви внесе дължимите за месеца осигуровки ще бъдат преведени и парите Ви от НОИ.
redhat
Нов потребител

Мнениеот marsidi » 20 Мар 2009, 13:42

Redhat ви е отговорил/а правилно. Няма да си загубите майчинството, просто ще си получите сумите/със закъснение/ след като осигурителят Ви плати осигуровките.
marsidi
Потребител

Назад към Данъчно право