начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Писмо от НОИ - казус

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Писмо от НОИ - казус

Мнениеот krystav » 18 Окт 2009, 14:32

Здравейте.
В петък получих едно писмо от НОИ,в което ми казват, циритам:

"Уведомяваме Ви, че по представеното от Вас придружително писмо..... относни изплащане на праично обезщетение по болничен лист на ..... , болничен лист е предаден за проверка и/или обжалване от лекарите, експерти по експертиза на временната нератобоспособност на ТП на НОИ, поради установени следните нередности:
- БЛ издаден на 12.09.2009, във ВН от 13.09.2009 и изведен в книгата за регистриране на БЛ на 14.09.2009, а лицето провежда санаториално-курортно лечение от 12.09.2009г."

Питането ми е как да постъпя в този случай, защото явно не искат да ми изплатят обезщетението.

П.С. Изпратил съм доста SMS за Бъгларската Коледа и се надявам да помогнете :)
Благодаря предварително!
krystav
Нов потребител

Re: Писмо от НОИ - казус

Мнениеот rts » 19 Окт 2009, 15:07

Съветът ми вероятно е банален - но:
нуждаете се от адвокат, който лично да се запознае с преписката и да Ви отговори на въпросите.
От това, което сте написали не става ясно много, но едно според мен е почти без съмнение - НОИ най-вероятно вижда измама.
rts
Активен потребител

Мнениеот al_petkova » 19 Окт 2009, 15:20

А според мен се нуждаете от счетоводител. Покажете писмото на счетоводителя, който Ви е представил болничния пред НОИ. Той знае кого повече да разпита в НОИ и едва тогава, според резултата, ще ви трябва юрист. Много често НОИ си изпращат писма и после се извиняват за безпокойството, друг път пък казват какво не им харесва и какво трябва да се направи. Затова първо се обърнете към счетоводителят Ви
al_petkova
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 19 Окт 2009, 20:57

Въпросът не е за счетоводител, а е за адвокат. Казано на простосмъртен език НОИ казват нещо от рода:

"Вие сте бил болен от грип, вместо да стоите у вас да се лекувате защо сте отишли на почивка в Павел Баня"
prnedev
Активен потребител

Мнениеот krystav » 19 Окт 2009, 20:58

Благодаря и на двамата за съветите.
Лека и приятна вечер!
krystav
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 19 Окт 2009, 21:34

Почнало е санаториалното лечение, преди да бъде дадено направлението - тоест не е перфектно.
ivan_lawyer3
Потребител

Назад към Данъчно право