Здравейте
При мен се получава следният казус - аз съм студентка, завършила през юни 2009 ( до този момент съм осигурявана от университета). Работила съм сезонно от май до спетември 2009 и за този период съм осигурявана от работодателя си. За времето от октомври 2009 до момента на съм внасяла осигуровки. В момента усилено търся работа, като се надявам до месец да открия нещо подходящо. Въпросът ми е : нужно ли е да подам декларация 7 ( предполагам, че да и евнтуално ако намеря работа в близкото бъдеще дали трябва да уведомя НАП че вече не съм самоосигуряващо се лице? Същевременно имам сестра , която е работила в Италия през последните 3 години ( не плътно, а с прекъсвания, но общо взето за една календарна година е била в чужбина над 183 дни). Трябва ли тя да подаде декларация 7 и да заплати осигуровките за предходните 3 години?
Предварително благодаря за помощта
- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да подам ли декларация 7?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|