начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Относно данък за продаден апартамент

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно данък за продаден апартамент

Мнениеот kalin_orela » 11 Фев 2013, 00:05

Здравейте,
Преди години прехвърлих собствеността си върху един парцел на предприемач с "НА за прехвърляне собствеността върху недвижим имот срещу задължението за построяване на жилищна сграда и получаване на собственост на обект в същата сграда ". Получих двустаен апартамент,който продадох 5 години , след като получих този нотариален акт. Понеже не съм семеен, за сега живея с родителите си , в техния апартамент, от който нямам собственост, а и продаденият апартамент беше недовършен. Въпросът ми е той основно жилище ли ми се води?
При положение ,че предприемачът веднага продаде останалите апартаменти на "зелено" и вероятно и аз съм могъл да сторя същото с моя, то моля да ми отговорите от кога започва да тече 5 годишния, съответно 3 годишния срок - от придобиването на Нотариалния акт, с който съм получил право на собственост на апартамент в сградата или от получаването на акт 16 за тази сграда.
kalin_orela
Нов потребител

Назад към Данъчно право