начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Интересен казус с данък МПС.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Интересен казус с данък МПС.

Мнениеот spitfire924 » 16 Май 2014, 09:26

Здравейте, случи ми се следната случка, която до някъде сам съм си виновен, но минало. та: Декември 2013г. си купувам лек автомобил от София, по стечение на обстоятелствата отлагане и т.н забавям пререгистрацията му в Бургас ( по адрес се водих там ). В един момент решавам да го продавам, при което отивам в Бургас регистрирам го в КАТ и при положение че ще го продавам решавам да не го регистрирам в данъчното, това става края на Февруари. След 1 седмица го продавам , прехвърлям го на другия човек, той си го регистрира в КАТ и всичко е наред, държа да подчертая, че не съм бутал пари под масата на нотариуса, колата мина с данъка за 2013та платен от предния собственик в Район Овча Купел. Края на март месец се налага да си сменя адреса в София, личната ми карта е издадена на 27.03.2014. Вчера родителите ми на адреса в Бургас са получили 1 писмо със съобщение, че притежавам автомобил (който дефакто не притежавам вече) и по чл54. от ЗДМП трябва в 2 месеч срок да го регистрирам и ако не го направя в 7 дневен срок, на основание чл 107, ал 3 от ДОПК, щели да установяват служебно задълженията и да предприемант принудително събиране.(писмото е получено вчера, а крайния срок е в неделя...) Другото в писмото е фиш, че съм закъснял с регистрацията. Тези 2 документа , са адресирани по постоянен адрес на който дефакто не фигурирам и са писали номер на лична карта, която е невалидна. Та, понеже общината не си вдигат телефоните, за да ми обясни някой к`во се прави сега, пиша тук.
Благодаря предварително.
spitfire924
Нов потребител

Назад към Данъчно право