начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Декларация по чл. 49 от ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Декларация по чл. 49 от ЗМДТ

Мнениеот djugelady » 24 Яну 2004, 12:54

Някой може ли да ми каже, дали въпросната декларация все още трябва да се подава - или не?
В ДП "Средец" казват: "Тази декларация отпадна от началото на 2004г. и не трябва да се подава.". От друг източник чух, че екип от нотариуси я е оспорил пред ВАС. В трети данъчни подразделения все още настояват да се подава?!?
В крайна сметка трябва ли или не трябва да се подава, и ако да - в данъчните подразделения на кои райони?
djugelady

Re: Декларация по чл. 49 от ЗМДТ

Мнениеот donna » 24 Яну 2004, 16:28

от началото на 2004г. не се подава декларация по чл.49 от ЗМДТ
donna
Старши потребител

Мнениеот с ново МПС » 24 Яну 2004, 23:13

Толкова ли държиш да я подаваш? Това беше такова извращение с хората, направиха ни на животни, знех си че ще отпадне за 2 месеца. Отивам доволен да си регистрирам новото МПС
с ново МПС

Мнениеот djugelady » 27 Яну 2004, 16:33

Абе, не, че държа да я подавам, но казвам на един клиент, че е отпаднала - той отива в данъчното и му казват, че няма такова нещо. Пращам следващия - казват му отпаднала е - излагам се пред клиентите, нали разбирате.
Иначе благодаря на donna2, ако не е твърде нахално я моля да ми обясни и с кой акт е отменена.
А, че въпросната декларация е юридически кодош - спор няма.
djugelady

Мнениеот donna » 27 Яну 2004, 19:44

закона за изменение и допълнение на ЗМДТ ДВ БР 112/03 ,който е в сила от 01.01.04г.-§ 5
donna
Старши потребител

Мнениеот djugelady » 05 Фев 2004, 15:12

Сърдечно благодаря
djugelady

Мнениеот NaNe » 16 Фев 2004, 15:48

ЗМДТ :
(3) Алинея 1 не се прилага за придобити преди първата им регистрация в страната МПС, внесени като нови.

Това важи само за коли внесени като нови без регистрация в страната.
NaNe

Мнениеот boba » 01 Мар 2004, 17:08

Купих имот преди Нова година и се бях запътила да подавам прословутата декларация преди това в ДП "Красно село". От там - стая 16 ми казаха, че имат указания от Главна данъчна дирекция да не приемат декларацията и да не наказват, ако не е подадена. Попитах ги на основание на какъв нормативен акт, отговориха ми - няма писмен акт, само от указанията и само за нашата община. Моя колежка пък ми каза, че в ДП "Искър" и ДП "Оборище" са ги искали. Това е преди Нова година. С измененията в ЗМДТ, поне според мен, от 2004 г. не би следвало да се изискват. За съжаление, практически не съм го установила още. Но през м.януари купих 2 ап. в "Младост 4" и 1 ап.в "Стрелбище" - р-н "Триадица", поне досега никой не ме е търсил за "глоба". Притесняваме ме само, че в АПИС - Процедури; Класификация по видове; Бланки и формуляри - все още са налични 4 вида декларации по чл.49 /двете са актуални, за двете пише че са били в сила - едната до 2002 г., другата до 25.07.2003 г./
boba

Назад към Данъчно право