начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ЕТ със собственик в майчинство

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕТ със собственик в майчинство

Мнениеот djasra » 18 Юли 2008, 16:27

Здравейте! Въпросът, за който моля за отговор не е чисто юридически, но вече не знам към кого да се обърна. Собственик съм на ЕТ. От края на 2006 г. съм в майчинство. Не съм спирала дейността на фирмата. Консултирах се с 2-3 счетоводителки какво е редно да направя и ме увериха, че не е необходимо. Във фирмата няма работници. За това и от тогава до сега има пуснати точно 3 фактури от нея. Два пъти съм назначавала управител на трудов договор преди датите на фактуриране. Сега от НОИ ми заявиха, че нямам право на майчинство щом нямам прокурист на фирмата, назначен със съдебно решение, че ще дойдат на ревизия и ми спират майчинството. Моля ви, кажете ми действително какво нарушение съм направила и какви са санкциите за него? Да очаквам ли, че ще трябва да връщам майчинството, което са ми изплатили? Какъв е срока при такава санкция? В паника съм, защото нямам от къде да го взема ... :(
djasra
Нов потребител

Мнениеот djasra » 18 Юли 2008, 17:22

Щом това ще ви кара да се чувствате по-добре...
А аз търсих. Търсих някого, който да ми даде платена консултация за това. Но ... не намерих компететни лица около мен, които да ме консултират.
djasra
Нов потребител

Мнениеот djasra » 18 Юли 2008, 19:53

Уж не.
Явно не съм питала, когото трябва и не съм търсила, където трябва :(

Сигурно от страни изглеждам много смешно и жалко.

Виждам, че положението ми повдига градуса на Вашето настроение.
djasra
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 18 Юли 2008, 21:25

prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право