начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос за неплатен отпуск

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за неплатен отпуск

Мнениеот ivopenchev » 31 Окт 2008, 20:41

Здравейте! Работя по закона на МВР. Налага ми се догодина да си взема неплатен отпуск от април до септември. До момента не съм ползвал такъв.Работя в системата от 14 години. Интересува ме ще ми се счита ли за стаж времето на неплатения отпуск или ще се води прекъсване. Питам,защото за пенсиониране се изисква определен непрекъснат стаж.
ivopenchev
Младши потребител

Re: Въпрос за неплатен отпуск

Мнениеот bobsana1 » 31 Окт 2008, 22:56

Чл. 212. (1) Държавните служители в МВР имат право на следните видове отпуски:
1. редовен платен годишен отпуск - в размер 30 работни дни;

2. допълнителен платен годишен отпуск - по един ден за всяка прослужена година, включително за приравнения трудов стаж, но не повече от 10 работни дни;

3. допълнителен платен годишен отпуск по чл. 211, ал. 5 - до 12 работни дни;

4. допълнителен платен годишен отпуск при преместване на работа в друго населено място - в размер до три работни дни, който не може да се компенсира с парично обезщетение;

5. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) допълнителен платен отпуск до 5 работни дни за календарна година при награждаване с "обявяване на благодарност" от министъра, заместник-министрите и генералния комисар на МВР и до три работни дни при награждаване от ръководителите на основните структури по чл. 186, ал. 1;

6. неплатен отпуск - до 6 месеца, веднъж през цялата служба;

7. неплатен отпуск - за времето на участие в международни мисии или в международни организации, въз основа на договори, по които Република България е страна;

8. неплатен отпуск по реда на чл. 259;

9. неплатен служебен отпуск по реда на чл. 52, ал. 1 - 3 от Закона за избиране на народни представители и чл. 47 от Закона за местните избори;

10. (изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г.) неплатен отпуск - за времето на провеждане на стаж по чл. 294 от Закона за съдебната власт.

(2) Отпуските по ал. 1 се зачитат за трудов стаж по този закон, освен в случаите по ал. 1, т. 10.
bobsana1
Младши потребител

Назад към Данъчно право