начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

минимален осигурителен доход за юристи 2009 г

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

минимален осигурителен доход за юристи 2009 г

Мнениеот infobase » 12 Яну 2009, 17:07

:oops:
Някой може ли да ми помогне. Интересува ме, ако искам да назнача юрист на трудов договор, какъв е осигурителния минимум и колко ще са осигуровките му на месец. Знам че за 2009 г. има изменения, но разбрах че за юристите е по различно, а не съм никак наясно.
Благодаря ви предварително!
infobase
Нов потребител

Re: минимален осигурителен доход за юристи 2009 г

Мнениеот e.i.t. » 12 Яну 2009, 18:05

А каква е дейността на предприятието Ви?
e.i.t.
Младши потребител

Мнениеот infobase » 12 Яну 2009, 18:22

рекламна фирма :wink:
infobase
Нов потребител

Мнениеот vasko_bg » 12 Яну 2009, 18:53

на трудов или граждански догоовр....минималния праг е 240 максималния е 2000лв...повечето адвокати се осигуряват на минималния......
vasko_bg
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Яну 2009, 19:00

Няма разлика, ако назначите на трудов договор юрисконсулт, особено пък младши - той си е редови служител.
Ако искате да обслужва обаче не само една, а две или три фирми, трябва адвокат. Адвоката обаче се осигурява сам, така че нямате грижа за осигуровки, а трябва да сключите абонамент с него. Ако му осигурите работа може да се споразумеете за цената.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vasko_bg » 12 Яну 2009, 19:27

Няма разлика, ако назначите на трудов договор юрисконсулт, особено пък младши - той си е редови служител.

Имаш примерно регистрирано търговско дружество което сключва трудов договор с лице имащо юридическа правоспособност.....размер на трудово възнаграждение е ориентировачно 500 лв....тук юристконсулта на това ТД ще се осигурява на 500 лв.....има разлика за юристконсулт в частна фирма или юристконсулт държавен служител.....там са ранговете..младши и т.н......така че определящо е трудовото правоотношение,изибирате размер ,съответно по него ще определят данък,осигурителни вноски..и т.н.не съм счетоводител...но колегата е прав ако искате обслужване на повече ТДруж.обърнете се към адвокат,който се самооисгурява,само ще сключите съответните догвори за правно обслужване с него...той ще оправя осигурителните си вноски,плоски данъци и т.н...... :roll: :roll: сега като се замисля че трябва да подавам данъчна декларация ми става лошо... :lol: :lol: :lol:
vasko_bg
Нов потребител

Мнениеот dimist » 12 Яну 2009, 19:34

Защо ми се струва, че трябва да го осигурявате върху реалната заплата, то и без това тази година сте допълнително облегчени.
Пък и така и така трябва да проверите минималните осигурителни прагове за всички служители.
dimist
Потребител

Мнениеот infobase » 13 Яну 2009, 10:28

Много благодаря на всички за съдействието! Може да не съм разбрала правилно но ми казаха, че когато юристконсулт е на трудов договор, не може да се осигурява на минималната заплата/240/, а минимума за тази длъжност е 500 лв. от 01.01.2009 г.Намерих един сайт за квалификация на професиите и минималните им прагове, но там е описано само за 2008 г, явно не са го актуализирали. Извинете ме, че снощи като сте писали не успях да се включа, при условие че проблема е мой, но нямах възможност. Още веднъж Благодаря на всички. За пръв път се допитвам във форумите и ми е много приятно, че има толкова хора които биха си помогнали един на друг.
infobase
Нов потребител

Мнениеот e.i.t. » 13 Яну 2009, 15:31

Ако дейността Ви е рекламна и се класифицира като : издаване на каталози, фотографии, гравюри, илюстровани пощенски картички, поздравителни картички, формуляри, плакати, художествени репродукци, рекламни материали, други печатни произведения и издаване на статистическа и друга информация - тогава НКИД 2008 е 58.19 и минималният осигурителен праг за юрисконсулт по трудов договор е 285 лв.
e.i.t.
Младши потребител

Мнениеот e.i.t. » 13 Яну 2009, 15:36

Относно осигурителните вноски, от значение за определянето е годината на раждане.
e.i.t.
Младши потребител

Мнениеот infobase » 16 Яну 2009, 15:15

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ОТНОВО !
Годината на раждане е 1976, а фирмата ни освен печатната реклама, продава и електронни магазини. Интернет реклама.
Бяхте много мили!
Благодаря
infobase
Нов потребител

Назад към Данъчно право