Здравейте,
днес отидох да си проверя какъв ми е данъка за колата за тази година и останах като попарена. Оказа се че на мое име няма кола
Миналата година Май месец закупих кола и нотариуса, който беше много добър приятел на продавача (мой познат) каза че той ще прати по пощата декларация да не се притеснявам.
Да ама днес се оказа че няма такова нещо и т.к .срока за обяваване на имот е 2 месеца ще дължа 200лв глоба. Това обаче ми е непосилана в момента сума.
Познат ми каза, че може хич и да не обяваявам колата в данъчното. Той така си карал неговата вече 4 години.
Посъветванте ме какво да правя?
Ако не регистрирам колата какви точно и от къде да очаквам проблеми?
Има ли начин да оспоря ази глоба?
Благодаря ви предварително
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нерегистрирана кола в общината, санкции?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нерегистрирана кола в общината, санкции?
Нотариусът не може да изпрати декларация по пощата,защото тази декларация се попълва и подава лично от Вас.Проблем за Вас може да възникне ако решите да продадете автомобила си.Тогава ще трябва да го декларирате,да си платите глобата и данъка.
- lawyer_v
- Младши потребител
Re: Нерегистрирана кола в общината, санкции?
От нотариуса взимате 300 лева, за да си погасите разходите - пътни, дневни и други и плащате глобата.
Мисля, че нотариуса ще ги извади тези пари, с оглед на това, че е застрахован и т.н.
Въобще не е трябвало да се доверявате.
Мисля, че нотариуса ще ги извади тези пари, с оглед на това, че е застрахован и т.н.
Въобще не е трябвало да се доверявате.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|