- Дата и час: 22 Ное 2024, 18:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Осигуряване на максимален размер.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Осигуряване на максимален размер.
Имам нужда от вашия съвет. Осигуряват ме на трудов договор на максимален размер от до този момент съм се самоосигурявала и в качеството си на едноличен търговец на висок процент.
Последна промяна megi_m на 11 Мар 2010, 10:33, променена общо 2 пъти
- megi_m
- Нов потребител
Re: Осигуряване на максимален размер.
Здравейте, нашето мнение е, че при този размер на осигурителния месечен доход, можете да си позволите консултация с адвокат и счетоводител
- freelance
- Младши потребител
Благодаря Ви за мнението все пак . Вече се консултирах няколко пъти и получих некомпетентни отговори и от счетоводител и от адвокат и от старши инспектор в НАП. Реших да потърся и вашето мнение, като по никакъв начин не сте ангажирани да дадете отговор
Последна промяна megi_m на 12 Мар 2010, 18:08, променена общо 2 пъти
- megi_m
- Нов потребител
megi_m написа:Вече се консултирах няколко пъти и получих некомпетентни отговори и от счетоводител и от адвокат и от старши инспектор на НАП.
А как разбрахте, че са некомпетентни отговорите? /след като очевидно не сте наясно и вие самата/
Много странно - аз нямам представа дали снегът е мокър, обаче когато някой ми каже, че е /или пък, че не е/, ще го обявя за некомпетентен ...
Желязна логика просто ...
- inspectora
- Активен потребител
, успяхте да ме развеселите
Последна промяна megi_m на 12 Мар 2010, 17:52, променена общо 2 пъти
- megi_m
- Нов потребител
megi_m написа:Некомептентни защото цитирам: "Трябва да прекратите дейност като ЕТ - адвокат" или "Не трябва да подавате нищо-счетоводител" или "Вашият случай е специфичен - НАП"
По същество 3 абсолютно правилни мнения по въпроса ... Това, че вие сте "некомпетентната" в случая, е отделен въпрос
П.П.: просто ще падна ... получавате три правилни мнения /разбира се от 3 различни страни "видяна" ситуацията/ ... и само заради това, че не са 1:1 и трите - айде некомпетентни са
- inspectora
- Активен потребител
Направих си труда да изчета законите и наредбите в тази връзка, за да си съставя мнение.
На Вас приятна вечер и приятно заяждане с някой друг.
П.П. По добре да не си говорим за компетентност!
- megi_m
- Нов потребител
megi_m написа:Направих си труда да изчета законите и наредбите в тази връзка, за да си съставя мнение.
Просто ще ме разбиете ... Питате 3-ма различни специалисти по "казуса" Ви /и тримата "от кухнята" ... но в различни "поделения"/ ... обявявате ги за "некомпетентни" ... четете сама нормативната уредба и си съставяте собствено мнение /поради което, може би, сте стигнала до извод, че 3-мата специалисти са некомпетентни/ ... т.е. уж сте наясно със ситуацията ... и "висвате" тук за още мнения /предполагам и в счетоводния форум сте пуснала тема / ...
Е такова "животно" като Вас не бях виждал ...
П.П.: С какво се занимавате /професия/? ... че ми е любопитно какъв ще да е тоя "гений", който обявява юрист, счетоводител и експерт от НАП за некомпетентни /и тримата/ по казус като Вашия ...
/сещам се само за две възможни професии ... учен от НАСА ... или "кандидат" за жълта книжка /
- inspectora
- Активен потребител
Сигурно на питащата не са и харесали отговорите на тези, които е запитала и затова е решила, че са некомпетентни.
- katerinakuch
- Активен потребител
Към г-н Инспектора:
1. Образованието ми е юридическо и отделно втора квалификационна степен счетоводител (може би имам и няколко жълти книжки ).
2. Отношението Ви към жена (каквато твърдя че съм) е възмутително и неподобаващо за мъж(къквато не съм сигурна че Вие сте). Намерете си друг начин за избиване на комплекси.
3. С нищо не съм Ви засегнала лично до този момент, което да обоснове арогантното Ви поведение!
4. Когато човек си плаща за консултация с експерт в дадена област, очаква да получи отговор, който най-малкото да е в съответствие с действащите към този момент нормативни изисквания във връзка с поставените му въпроси! Ако Вие г-н Инспектор смятате, ча дадените ми отговори са компетентни, това само по себе си говори за самия Вас.
5. Казах че, отговорите които получих бяха некомпетентни, а не самите лица!
6. Ако бяхте проявили желание, щях да обсъдя с Вас нормативните актове и тяхното приложение във връзка с поставения въпрос.
7. Възмутена съм от този форум и за Ваше удоволетворение, няма повече да пиша тук !
1. Образованието ми е юридическо и отделно втора квалификационна степен счетоводител (може би имам и няколко жълти книжки ).
2. Отношението Ви към жена (каквато твърдя че съм) е възмутително и неподобаващо за мъж(къквато не съм сигурна че Вие сте). Намерете си друг начин за избиване на комплекси.
3. С нищо не съм Ви засегнала лично до този момент, което да обоснове арогантното Ви поведение!
4. Когато човек си плаща за консултация с експерт в дадена област, очаква да получи отговор, който най-малкото да е в съответствие с действащите към този момент нормативни изисквания във връзка с поставените му въпроси! Ако Вие г-н Инспектор смятате, ча дадените ми отговори са компетентни, това само по себе си говори за самия Вас.
5. Казах че, отговорите които получих бяха некомпетентни, а не самите лица!
6. Ако бяхте проявили желание, щях да обсъдя с Вас нормативните актове и тяхното приложение във връзка с поставения въпрос.
7. Възмутена съм от този форум и за Ваше удоволетворение, няма повече да пиша тук !
- megi_m
- Нов потребител
Хвала на таквизи, като Вас, Маги !
Като смятате, че имате нужната компетентност да преценявате чуждата квалификация - защо питате, а не действате на собствен риск, съобразно вътрешното си убеждение на специалист "две в едно" ?
Безплатен съвет: когато питате и имате нужда от помощ, независимо от броя и вида на дипломите си - избягвайте обидните квалификации и се опитайте да формулирате противоречието в разбиранията по даден въпрос, за да се получи желаната от вас дискусия.
Като смятате, че имате нужната компетентност да преценявате чуждата квалификация - защо питате, а не действате на собствен риск, съобразно вътрешното си убеждение на специалист "две в едно" ?
Безплатен съвет: когато питате и имате нужда от помощ, независимо от броя и вида на дипломите си - избягвайте обидните квалификации и се опитайте да формулирате противоречието в разбиранията по даден въпрос, за да се получи желаната от вас дискусия.
- rts
- Активен потребител
megi_m написа:Образованието ми е юридическо и отделно втора квалификационна степен счетоводител ...
С това вече "избихте рибата" /приемам, че е вярно/ ...
По-скоро бих повярвал и на това:
megi_m написа:(може би имам и няколко жълти книжки ).
... нали го знаете оня виц за милиционера, който си перфорирал два билета в градски транспорт ... нищо, че имал и абонаментна карта ... и че милиционерите пътували безплатно
... Меги, меги ... кой Ви ги купи тези "образования" ... сещам се за една госпожица, която наскоро стана мис Б-я и се фукаше с юридическото си образование по медиите ....... /зад последното многоточие, се крие нещо, което не искам да споделям, че да не се окажа с Ч.Х. ... но е ясно за какво става въпрос долу-горе /
- inspectora
- Активен потребител
Брях, че хубава "дискусия"..... а въщност някой има ли отговор на този въпрос.....???? или поне предположение ? Да оставим отговори от рода "посъветвайте се с юрист" (тези са ми любимите и още повече моят отговор.....), защото не всички питащи са "неюристи", не всички питащи са "некомпетентни юристи", някой просто са неопитни в конкретната ситуация или пък съвсем (за току-що прохождащите)
- babyboopk
- Младши потребител
Лично според мен се подава уведомление до НАП, че спирате дейност... и нулеви декларации за ЕТ-то след това... счетоводителите да ме поправят ако бъркам.
Дали ще се закрие ЕТ, вече е въпрос на преценка.
За самите осигуровки... и мен ме боли сърцето, че се осигурявам на реален доход, но пък ми е мирна главата!
Дали ще се закрие ЕТ, вече е въпрос на преценка.
За самите осигуровки... и мен ме боли сърцето, че се осигурявам на реален доход, но пък ми е мирна главата!
- chandra
- Потребител
КСО
(10) За лицата, които получават доходи от дейности на различни основания по чл. 4, осигурителните вноски се внасят върху сбора от осигурителните им доходи, но върху не повече от максималния месечен размер на осигурителния доход, по следния ред:
1. (изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) доходи от дейности на лицата по чл. 4, ал. 1 и 2;
2. (*) (изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., доп. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) осигурителен доход като еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски или в неперсонифицирани дружества, упражняващи свободна професия и/или занаятчийска дейност, регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители
НАРЕДБА H-8
(7) (Нова - ДВ, бр. 3 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г., предишна ал. 6 - ДВ, бр. 1 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) За лицата, осигурени на повече от едно основание по чл. 4 КСО, се подава декларация обр. № 1 и в случаите, в които на едно от основанията осигурителните вноски са внесени върху максималния месечен осигурителен доход.
(10) За лицата, които получават доходи от дейности на различни основания по чл. 4, осигурителните вноски се внасят върху сбора от осигурителните им доходи, но върху не повече от максималния месечен размер на осигурителния доход, по следния ред:
1. (изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) доходи от дейности на лицата по чл. 4, ал. 1 и 2;
2. (*) (изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., доп. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) осигурителен доход като еднолични търговци, собственици или съдружници в търговски или в неперсонифицирани дружества, упражняващи свободна професия и/или занаятчийска дейност, регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители
НАРЕДБА H-8
(7) (Нова - ДВ, бр. 3 от 2009 г., в сила от 01.01.2009 г., предишна ал. 6 - ДВ, бр. 1 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) За лицата, осигурени на повече от едно основание по чл. 4 КСО, се подава декларация обр. № 1 и в случаите, в които на едно от основанията осигурителните вноски са внесени върху максималния месечен осигурителен доход.
- vanina65
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|