начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Болничен

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Болничен

Мнениеот tomasito80 » 29 Мар 2010, 14:13

моля, помогнете ми.45-дневния ми болничен по майчинство е от 14.01-27.02.2010г.След това родих на 5.03 и ми дадоха болничен от 9.03,когато ме изписаха.Сега ми искат болничен за дните от 27.02-9.03.Незнам от къде и кой да ми го издаде. Към кого да се обърна?
tomasito80
Нов потребител

Re: Болничен

Мнениеот nevin_alibriam » 29 Мар 2010, 14:43

Първият ти болничен е ОК.
Вторият болничен не е. Следва да е от деня на раждане -5-ти, а не от деня на изписване - 9-ти. Върни се в родилното да го оправят.
Ако не се лъжа, третия болничен който издава педиатъра покрива тази разлика.
Попитай и при счетоводителите в odit нещо си. Попитай и в НОИ, кой следва да ти издаде този болничен - те там само гледат как да окастрят народа.
nevin_alibriam
Потребител

Re: Болничен

Мнениеот sunrise » 29 Мар 2010, 15:04

nevin_alibriam написа:Първият ти болничен е ОК.
Вторият болничен не е. Следва да е от деня на раждане -5-ти, а не от деня на изписване - 9-ти. Върни се в родилното да го оправят.
Ако не се лъжа, третия болничен който издава педиатъра покрива тази разлика.
Попитай и при счетоводителите в odit нещо си. Попитай и в НОИ, кой следва да ти издаде този болничен - те там само гледат как да окастрят народа.

От кога сте била в болница?
Ако от пети, то тогава , болничния ще Ви издаде личния лекар, а не болницата.
sunrise
Активен потребител

Назад към Данъчно право