- Дата и час: 22 Ное 2024, 05:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Внасяне на ДДС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Внасяне на ДДС
Аз, като ЕТ, платих на строителна фирма последни 2 вноски за строителство на търговски обект през 2003-2004 г. От данъчното не ми признаха ДДС-то, защото строителната фирмата не го е внесла и ми го лепнаха на мен с данъчни актове от 2005 и 2006 г. След това строителят го осъдиха и вкараха в затвора за измами и невнесено ДДС. Възможно ли е да отпадне от мен задължението тъй като той е наказан и за моето ДДС? Срещу мен има заведено изпълнително производство за това ДДС и не мога да се позова на 5 г. давност.
- swetoslaw
- Младши потребител
Re: Внасяне на ДДС
Евентуално може да става въпрос за новооткрити обстоятелства.
Но практически трябва да се погледне по-внимателно.
Но практически трябва да се погледне по-внимателно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
swetoslaw написа:Аз, като ЕТ, платих на строителна фирма последни 2 вноски за строителство на търговски обект през 2003-2004 г. От данъчното не ми признаха ДДС-то, защото строителната фирмата не го е внесла и ми го лепнаха на мен с данъчни актове от 2005 и 2006 г. След това строителят го осъдиха и вкараха в затвора за измами и невнесено ДДС. Възможно ли е да отпадне от мен задължението тъй като той е наказан и за моето ДДС? Срещу мен има заведено изпълнително производство за това ДДС и не мога да се позова на 5 г. давност.
Обърнете се към адвокат, който да се запознае с документите по казуса Ви и да прецени дали и кога би могъл да направи съответните възражения и да извърши необходимото за защитата Ви.
- nk7702n
- Старши потребител
Навремето не си ли обжалвахте актовете?!?!
- prnedev
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|