Здравейте,
Имам следния казус и моля за вашето компетентно мнение и помощ:
1. На 19.12.2011 подадох документи за пенсиониране поради навършена възраст и трудов стаж, 3та категория. До тази дата бях на работа по трудов договор, като през годината съм плащал редовно законно дължимите данъчни задължения.
2. На 13.01.2012 подадох годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2011 във връзка с доходи от наем на юридическо лице (приложение 4), в която декларация (в приложение 1) също са отразени моите трудови доходи и платени по тях данъци, съгласно приложена справка от моя работодател.
3. На 08.02.2012 заплатих по банков път недостигащия ми трудов стаж за право на пенсия съгласно чл.9а от КСО.
Въпросът ми е:
1. Имам ли право на данъчно облекчение върху общата годишна данъчна основа образувана от доходите от трудови правоотношения и доходи от наем, във връзка с чл.17, чл.25, чл.32 от ЗДДФЛ, въз основа на предвиденото от закона данъчно облекчение по чл. 20, от ЗДДФЛ, като се има предвид датата на плащане "На 08.02.2012 заплатих по банков път недостигащия ми трудов стаж за право на пенсия съгласно чл.9а от КСО", но пък действията по това плащане се отнасят до събития случващи се през 2011 - датата на пенсионирането и предвид това, че следващата 2012 ще бъда пенсионер и не бих могъл да декларирам доходи, тези от наем са крайно ниски.
2. Ако имам правата във връзка със запитването по-горе, как би трябвало да постъпя в дадения случай, за да ги ползвам.
Благодаря
С уважение, Т.С.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 04:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
данъчни облекчения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: данъчни облекчения
Тази година не. Догодина...
Пък ниски, колко да са ниски тези наеми - все едни 500 - 600 лв ще вземете
Пък ниски, колко да са ниски тези наеми - все едни 500 - 600 лв ще вземете
- prnedev
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1