Здравейте, озаглавих така темата си, защото това е най-подходящо за ситуацията. А ето я и нея:
Преди 5-6 години купих кола от друг град. Ходихме при нотариус и съставихме договор за покупко-продажба. Обясниха ми, че трябва да сменя талоните на мое име, да сменя табелите, да я регистрирам в данъчното. Не направих нито едното. Бях малка, не бях наясно и се доверих на глупаци около мен. Колата е продадена / тоест само взехме парите и предадохме талоните и ключовете /. Сега вече по-голяма и наясно знам, че трябва да си оправя бакията. Договора за покупко-продажба е изгубен, колата не знам у кой е и къде е. Къде се съхраняват копия, има ли изобщо, не познавам и града откъдето я купихме. Кой и за какво може да ме търси? Моля ви, разяснете ми, защото кашата е пълна, а наистина не знам към кой да се обърна. Благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пълна каша...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пълна каша...
В КАТ регистрира ли я?
- ivanov_p
- Активен потребител
Не, никъде...
- dyrdorka
- Младши потребител
Трай си, каквото е писано това ще стане, тогава ще мислиш.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Трай си, каквото е писано това ще стане, тогава ще мислиш.
Ми то друго не ми остава, но все пак какво е възможно да стане? Да ме търсят за данъци ли? Дори и за затвор се притеснявам, колкото и смешно и налудничаво да звучи...
- dyrdorka
- Младши потребител
Затвор не се предвижда.Може да се пробва да се отпише колата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Затвор не се предвижда.Може да се пробва да се отпише колата.
Как? И нямам договор за покупко-продажба, как мога да се сдобия с такъв?
- dyrdorka
- Младши потребител
Не може да се отпише колата, защото не е на твое име. Нищо не можеш да направиш, най-много да те хванат да платиш данък, но вероятно няма да стане. Първо ще го пишат на стария собственик и той като види зор ще я отпише. Това е добрата новина, лошата ако намерят в колата нарязан труп или наркотици, носиш ли на бой няма особен проблем, ще си останеш с него и няма как да те обвинят, важното е да не признаваш.
- ivanov_p
- Активен потребител
ivanov_p написа:Не може да се отпише колата, защото не е на твое име. Нищо не можеш да направиш, най-много да те хванат да платиш данък, но вероятно няма да стане. Първо ще го пишат на стария собственик и той като види зор ще я отпише. Това е добрата новина, лошата ако намерят в колата нарязан труп или наркотици, носиш ли на бой няма особен проблем, ще си останеш с него и няма как да те обвинят, важното е да не признаваш.
Лошата новина ме стресна...
Кажете, че се шегувате...
В момента съм толкова блок, че не мисля трезво
- dyrdorka
- Младши потребител
Абе като цяло си е шега, но трябва да помислиш как да се подсигуриш със свидетели и някакви факти особено за втората продажба. Покупката е при нотариус и има следа в книгите, но помислете за вашата продажба. Шансът за труп или наркотици е сравнително малък, но може да сгазят някой, да стане ПТП и ако причината е в колата може да носите отговорност като собственик.
- ivanov_p
- Активен потребител
Аз наистина не знам как да се подсигуря с факти, в смисъл не знам кое е приемливо в такъв случай. Никой, никога не ме е виждал да карам въпросната кола, майка ми и сестра ми, могат да потвърдят, че е продадена и вече не се кара от мен. Но нищо на документ...
- dyrdorka
- Младши потребител
Можете да се снабдите от нотариуса, който е заверил подписите под договора за покупко-продажба, със заверено копие от договора! Щом не е регистрирана в КАТ на Ваше име, в КАТ не знаят за съществуването на договора и че Вие сте собственик. А в общината няма как да разберат, че притежавате автомобила, за да ви обложат с данък, освен ако с предишния собственик сте от една и съща община. А за инциденти и щети с колата сте невинна до доказване на противното, което няма как да докажат!
- thebeast
- Потребител
thebeast написа:Можете да се снабдите от нотариуса, който е заверил подписите под договора за покупко-продажба, със заверено копие от договора! Щом не е регистрирана в КАТ на Ваше име, в КАТ не знаят за съществуването на договора и че Вие сте собственик. А в общината няма как да разберат, че притежавате автомобила, за да ви обложат с данък, освен ако с предишния собственик сте от една и съща община. А за инциденти и щети с колата сте невинна до доказване на противното, което няма как да докажат!
Благодаря много за отговора. Наистина не ме е страх от парични глоби и актове, затова че не съм направила навреме каквото е трябвало. Данъците са 10-15лв на година, ще ги платя, ако се наложи. Страх ме е от инциденти с въпросната кола. Дори по-горе писах, че снощи и затвори ми се привиждаха. Но доколкото разбирам никой нищо не може да докаже. Нали затвор за подобно нещо няма?
- dyrdorka
- Младши потребител
Няма затвор, но ако все пак Ви вкарат, обещавам да Ви нося всяка седмица от любимото Ви ядене.....
- thebeast
- Потребител
thebeast написа:Няма затвор, но ако все пак Ви вкарат, обещавам да Ви нося всяка седмица от любимото Ви ядене.....
Не се шегувайте, моля Ви...
Няма за какво да има затвор, нали? Все пак не аз карам колата?
- dyrdorka
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|