начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ГОД на регистриран земеделски производител

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГОД на регистриран земеделски производител

Мнениеот trocadero » 19 Яну 2014, 21:00

Здравейте,регистриран земеделски производител съм /пчелар/.Участвам по мярка 112.
За 2013г. нямам приход ,имам разход ,освен годишна данъчна декларация трябва ли да подавам и ГОД ? Благодаря
trocadero
Младши потребител

Re: ГОД на регистриран земеделски производител

Мнениеот temida_m » 20 Яну 2014, 20:03

В чл. 51 от ЗДДФЛ по отношение годишния отчет за дейността, т.е. т.н. статистически отчет е казано, че онези ЕТ, които не са осъществявали дейност и не са отчели приходи и разходи съгласно счетоводното законодателство не го подават. Останалите подават, ведно с ГДД.
Годишен отчет за дейността прилагат и физическите лица, регистрирани като тютюнопроизводители и земеделски производители, чиито доходи за 2013 г. се облагат по реда, предвиден за облагането на доходите от стопанска дейност като едноличен търговец. Т.е. следва да подадете.
temida_m
Младши потребител

Мнениеот trocadero » 23 Яну 2014, 19:55

В НАП ми казаха,че не е необходимо да подавам ГОД :?:
trocadero
Младши потребител

Мнениеот temida_m » 23 Яну 2014, 23:17

:lol: Щом така са казали :roll: .
temida_m
Младши потребител