начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

A4 и дата раждане на чужденец

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

A4 и дата раждане на чужденец

Мнениеот justus » 22 Авг 2008, 20:12

Колеги, моля за указания как се попълва дата на раждане на чужденец в А4?
Скъсах си нервите днес при опит за подаване на формуляр за пререгистрация online, и не ще и не ще да ми приеме дата на раждане в определените квадратчета, и излиза непрекъснато "невалиден идентификатор", макар, че въртях датата по всички възможни начини. Съответно – не ми дава да стигна до подписване.

п.с. Моля, не ме подсещайте да попълня ЛНЧ, защото лицето няма издаден такъв.
justus
Младши потребител

Мнениеот red_sky » 22 Авг 2008, 22:34

Защо не пробваш да попълниш само нули в полето за дата на раждане /ако го приеме, ако не - не го попълвай/, като едновременно с това попълниш А4 на хартиен носител, там попълваш дата на раждане, сканираш и подаваш и него като им пишеш едно писъмце /сканираш и него/, че тъй като формата за подаване на заявл А4 по ел. път отказва да приеме в полето "ЕГН" датата на раждане, подаваш сканирано копие от същото заявление. На мен това ми се случи пак с А4, проблема беше, че ако подаваш документи за прехв. на дружествен дял, ел. форма има само 1 поле за правоприемник :shock: а и нямаш възможност да добавиш ново.
red_sky
Младши потребител

Мнениеот laridi » 22 Авг 2008, 22:36

Уточнявам, че съм студентка и все още не съм Ви колжека, но правих такава пререгистрация и управителят беше гражданин на ЕС, съотвено без ЕГН и без ЛНЧ. В наредбата за Търговския регистър има текст точно за този случай. За по-сигурно го потърсете, но принципът е следния пише се първо годината, после месеца, после деня. Например: Човекът е роден на 12.05.1976 - пишат се 6 цифри: 760512
laridi
Младши потребител

Мнениеот justus » 23 Авг 2008, 00:11

Благодаря, колеги, и най–вече– на laridi.
След неколкократни проби, в 4:47 сутринта успях с 6–те цифри.....
justus
Младши потребител

Мнениеот Mishelina » 24 Авг 2008, 20:07

Да, и аз имах проблеми с бланките при попълване на данни на чужденци и накрая се принудих да принтирам бланките и да ги попълня на ръка. :( много глупаво
Отделно, ако искаш да въведеш номер на паспорт, системата не ти го приема и само пишеш год/ мес/ден на раждане.
Отделно, ако искаш да въведеш адрес и той е по-дълъг, пак не можеш да го попълниш и пак трябва на ръка да го пишеш.
Май ще се наложи АВ да си промени бланките или по-точно да разширят празните полета за попълване.
Difficile est tenere quae acceperis nisi exerceas.
Mishelina
Младши потребител

Назад към Търговско право