начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Мрежов Маркетинг и данъчно облагане

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мрежов Маркетинг и данъчно облагане

Мнениеот brachi » 18 Окт 2008, 16:33

Здравейте!

Въпроса ми е малко данъчен.:)

Миналата година се занимавах с мрежов маркетинг. Продавах хранителни добавки. Мисля, че в този случай не може да става дума за някакво облагане на доходите, защото всяка поръчка на стоки минава за твое собствено потребление, а от там каквото продадеш на познати вече си е чиста печалба. Тези доходи нито могат да бъдат делкарирани, нито доказани по някакъв начин.

Тази година обаче искам да продавам добавките с помощта на интернет, чрез комерсиален сайт. По кой закон евентуално ще се облагат доходите ми и как трябва да ги декларирам? Не, че изгарям от желание да плащам данъци, просто искам да знам, за да съм в час.
brachi
Младши потребител

Re: Мрежов Маркетинг и данъчно облагане

Мнениеот prnedev » 18 Окт 2008, 17:46

Облагането е по ЗДДФЛ...
А за сайта, каква е идеята? Нещо тип от "търгове" или стандартен он-лайн магазин?
prnedev
Активен потребител

Назад към Търговско право