начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

ЗЗЛД срещу ЗТР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗЗЛД срещу ЗТР

Мнениеот Sarkis_999 » 14 Ное 2008, 05:01

Кое да останев сила - Законът за защита на личните данни или законът за търговския регистър

жокер : http://www.youtube.com/watch?v=mqvJ-Tuiz6I
Sarkis_999
Потребител

Re: ЗЗЛД срещу ЗТР

Мнениеот antri » 14 Ное 2008, 11:10

ЗЗЛД.. И на нотариусите и ДЛР-тата да се раздаде по едно копийце на горепосочения :mrgreen:
antri
Потребител

Мнениеот portokal » 14 Ное 2008, 11:12

Аха, и в нотариалните актове да не се вписват ни ЕГН-та, ни адреси, ни номера на лични карти, ни нищо. 8) Ама било нужно да се идентифицира лицето - ми не може, самоличността му е тайна, лични данни са това!
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот antri » 14 Ное 2008, 11:19

Не мисля, че темата е точно в тези граници. Нотариусите са администратори на лични данни, и като такива имат правото да боравят с тях. Но не и да ме задължават да вписвам номер на лична карта и постоянен адрес на заявление, което се обявява в електронен регистър. Все пак самото ЕГН е достатъчно за идентификация.
antri
Потребител

Мнениеот SashkoS » 14 Ное 2008, 20:20

Sarkis_999,

Това е филмче от.... Януари 2008 г.
За тези десет месеца тази тема беше дискутирана и тук и в медиите. Ако смяташ, че има конфликт между нормите, можеш да сезираш когото трябва.

П.П. А онова за банковата сметка... най-лесно е да отидеш в една банка и да попиташ. Но тъй като е петък - набирателна. :) А титуляр, доколкото си спомням е лицето на чието име се открива сметката :)))
SashkoS
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 15 Ное 2008, 01:53

за банката го разбрах как е .

Аз никого не искам да сезирам , просто законът за личните данни е смешен и трябва да се отмени. Сега вече ако искам да съдя някой мога да го направя много лесно ,защото мога да му взема ЕГН-то и адреса , стига да има фирма разбира се :) . Междудругото с ЕИК мога да се снабдя ако фирмата има интернет сайт , понеже според ТЗ са длъжни да го покажат на страницата си.
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот SashkoS » 15 Ное 2008, 20:21

Ееее...
Не съм аз този, който ще каже дали е смешен един закон или не. Факт е че го има, че даже и се прилага. Понякога.
ЕГН - да, ако има фирма, ще е посочен, адрес... зависи. Но това пък какво общо има с това дали можеш да го съдиш? За какво, за това че му знаеш ЕГН-то?
Това за интернет сайта не го разбрах...
SashkoS
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 16 Ное 2008, 00:09

Ами нали жалбата трябва да е против определено лице . Лицето се определя с ЕГН. Адресът ще е нужен, за да му се даде призовката - съдебен адрес .

За интернет странизата виж чл284 ал4 ТЗ във връзка с чл 13 ТЗ.

п.п аз само не можах да разбера в крайна сметка трябва ли ми пак съдебно решение за да се впише фирмата в ТР. Според май не трябва , но не съм на 100 % сигурен .
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот antri » 16 Ное 2008, 01:38

Ако е новорегистрирана - няма съдебно решение.. Вече нищо не се обявява в съда по регистрациите.. почти :)
antri
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 16 Ное 2008, 06:16

аз, както гледам, и останалите актове, които подлежат за обявяване ,не минават през съда . Всичко си става от агенцията по вписвания ... освен може би разни случаи от сорта на обявена несъстоятелност или ликвидация ,които си остават в ръцете на съда .
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот SashkoS » 17 Ное 2008, 20:13

Аха. Разбрах за интернет сайта. Тръгни из сайтовете на фирмите и виж дали го спазват. Може и да не ходиш, на 10 един си е публикувал ЕИК. Адрес винаги има, но това не е адреса на управление, а търговския адрес.
Търсил съм ДДС номер на чужди (европейски) фирми - голямо търсене пада и има 50% успех. При нашите е още по-трудно. Признавам си, че и сайта на моята фирма е в нарушение на чл.13 :))

За търговците вече нищо не минава през съда. Там са останали ЮЛ с нестопанска цел, мож и още нещо да има, не се сещам в момента. Всичко се поема от ТР.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право