начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Стоки от САЩ - онлайн магазин в България

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Стоки от САЩ - онлайн магазин в България

Мнениеот endemor » 01 Дек 2008, 21:42

Здравейте,
тъй като нямам почти никаква идея към какъв юрист да се обърна реших 1во да попитам тук.
Моят казус е.... искам да отворя интернет сайт който да извършва определена услуга - когато някои си хареса чифт обувки в АМАЗОН.КОМ например и да ми подаде тази информация на мен. Като аз имам човек със фирма в САЩ, които купува стоката, взима я в своя склад и от там я праща на мен в БГ и клиентът срещу дадена комисионна(% в/у цената) взима стоката си.
Тукмо умувахме това с моят човек в САЩ, когато разбрах че има такъв бъгарски сайт който предлага това и работи от много скоро (4-5 месеца).Живеем е конкурентен свят и аз искам да предлагам същата услуга ДА ПАЗАРУВАМ ОТ ВАШЕ ИМЕ от САЩ. Неразбирам обаче как сайта прави цялата тази операция ЛЕГАЛНО, тъй като те взиматакомисион 30% + доставката до БГ( ако искате нещо за 100лв плащате доставката му до "склада" им в САЩ+ доставка до БГ+30% =100+5+10+30=145лв просто образен пример е това) Като казват че комисиона съдържа всички данъци и такси до пристигането на стоката в офиса им, това означава че плащат МИТО+ДДС+други такси и сборове(ако има такива). Всичко това означава че те от тези 30% дават 5% мито +20% ДДС и правят всичко това за печалбата от 5%????????
Реално те не извършват интернет търговия ами по скоро тип услуга или не знам :)
АКО НЯКОИ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ОТНОШЕНИЕ ЩЕ СЕ РАДВАМ МНОГО. :)
endemor
Младши потребител

Re: Стоки от САЩ - онлайн магазин в България

Мнениеот DEKAH » 01 Дек 2008, 22:57

Казусът ви не е за юрист.

Платете си на човек, който се занимва с такъв бизнес, за да ви разясни нещата.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ceko1969 » 01 Дек 2008, 23:24

DEKAN нали ти писна, защо си хабиш скъпоценните сили да отговаряш?
Поне си удържай на думата.
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 02 Дек 2008, 10:29

от ceko1969 на 01 Дек 2008 10:24 pm
DEKAN нали ти писна, защо си хабиш скъпоценните сили да отговаряш?
Поне си удържай на думата.

А... ти кой беше???????? Нещо се опитваш да ми даваш наклон на.... ми се струва.

Не помня да съм ти разрешавал да се обръщаш към мен. Нито ме познаваш, нито си ми дружка, че да ми "наливаш" от безценния си акъл.

И когато разбереш разликата м/у юридически отговор и просто отговор се обади....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 02 Дек 2008, 12:36

Декан е прав, въпросът е повече за счетоводител.
Митото е различно, но да приемем че е 5%.
ДДС е 20%, при продажбата на стоката на клиента, той си го плаща. Така, че като цифри наистина е 5% печалбата. Как и дали им стига, само те могат да отговорят.
SashkoS
Потребител

Назад към Търговско право