начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

преобразуване на оод

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

преобразуване на оод

Мнениеот kremi_slk » 15 Яну 2009, 11:02

Здравейте!
Желая лек и успешен ден на всички тук.
Сега към въпроса-за пръв път се налага да работя по такъв казус:
Съдружник в ООД /общо са 2-ма съдружници/ иска да изкупи дела на своя съдружник- за мен дружеството се превръща вече в ЕООД, възможно ли е това да се случи и може ли де се смени името на фирмата,или веднъж регистрирана под това име, това не може да се случи.
А възможно ли е след изкупуването на дяловете от съдружника той да включи нов съдружник в ООД-то,напр. съптугата си.
Според Вас кой от двата варианта е съпътстван от по- малко административни действия.
Благодаря предварително!
kremi_slk
Нов потребител

Re: преобразуване на оод

Мнениеот antri » 15 Яну 2009, 11:20

Добро утро.. Първо - вече ме скастриха, и си вземам бележка - НЕ Е ПРЕОБРАЗУВАНЕ.. Правната форма си остава същата :wink: На въпроса - защо просто съпругата не изкупи дяловете не напускащият съдружник? Това е най- лесният вариант, първоначалната идея ми се струва малко безумна.. Относно името - може да се смени естествено, и най- добре всички промени да станат заедно - най малко разправия, и само една такса! Ако не е и пререгистрирано - още един заек - всичко наведнъж :mrgreen: Успех!
antri
Потребител

Назад към Търговско право