начало

Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара

Джиро

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Джиро

Мнениеот renka_82 » 20 Авг 2009, 13:55

Здравейте,
първо много се извинявам, ако някой е поставял този въпрос, но просто не успях да намеря нищо по въпроса, а той е следния:
Мога ли на гърба на временното удостоверение джирото вместо да е написано на ръка да го напечатам, а след това да се подпише от Джиранта?
Елементарен ми е въпроса, но не намерих и практика и за това се обръщам към Вас.

Благодаря Ви предварително за отговорите!
renka_82
Потребител

Re: Джиро

Мнениеот realist » 20 Авг 2009, 14:36

Аз не виждам проблем :) , като оставим настрана, че според мен временните удостоверения не са ценна книга (въпреки, че има съдебна практика в обратния смисъл), но това е друга бира.
Временните удостоверения материализират единствено правото да се получат акциите, но ако не представиш временното удостоверение няма да ти дадат акциите ли??? Ако няма да ти ги дадат може и да приемем, че са ценна книга, но според мен такъв ще е случаят само ако става дума за акции на приносител.
Интересно ми е да видя какво мислят и други колеги по този въпрос.
realist
Младши потребител

Re: Джиро

Мнениеот renka_82 » 20 Авг 2009, 15:41

Благодаря Ви за отговора.
Четох къде ли не, но никаде не пишеше нищо по въпроса и за това реших да питам тук.
Напечах го и се надявам в ТР да нямат нищо против, че е напечатано и да го приемат.
renka_82
Потребител

Назад към Търговско право