начало

Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара

молба за съвет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

молба за съвет

Мнениеот scientist » 02 Окт 2009, 12:03

Здравейте. Не съм запознат със търговското право и нямам идея как стоят нещата при регистрацията на фирма. Скоро приключих със последното си образование и сега искам да си отворя фирма със насоченост в моята сфера. Аз съм биотехнолог и искам да се реализирам към екологичните проекти, ОВОС, както и консултантска дейност по оптимизиране на производствени процеси в частни и държавни предприятия и институции. За сега откриването на фирма мисля да го правя сам, но ще работиме в екип от 3 до 7-8 души специалисти в тази област + 3-4 души административен персонал
Молбата ми за съвет е : Каква фирма да открия - оод, ет, еоод, ад или ? :)
Какви документи ми трябват и какви регистрации. Имайки предвид спецификата на дейността ще ми трябва ли някаква по-специфична регитрация и най- вече какъв трябва да е началния ми капитал
Предварително благодаря за всички отговори :D
Аватар
scientist
Младши потребител

Re: молба за съвет

Мнениеот DEKAH » 02 Окт 2009, 12:17

Изчакайте малко капитала да стане 2 лв и си регистрирайте ЕООД. Останалите хора, който работят за вас трябва да са на тр. договори. Ако искате може да учредите всички заедно фирмата и да стане ООД.

Не съм чул за тази дейност да има специален режим или лицензия, но е най-добре да се обърнете към специалисти в съответната област.

За регистрацията - пожелавам Ви успех. Щом смятате, че ще се справите сам.

Документи в сайта на ТР - заявленията. Там са и закона и наредбата за ТР - има описани документи. Прочетете си ги - явно сте интелигентен човек и ще се справите с 50-60 странички.

Ако не Ви се занимава - отидете при специалист. Всеки адвокат, може да отговори на въпросите Ви и да регистрира фирмата. Срещу съответното заплащане, разбира се.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот scientist » 02 Окт 2009, 12:36

Благодаря за отговора.
Причината да търся съвет във форума не е нежеланието ми да платя на адвокат а това , че имам лош опит със некоректни и некомпетентни адвокати :(
Като отида при адвокат и счетоводител ми се иска да знам поне ориентировачно за какво става въпрос. Разбира се , че и началния капитал ми е ориентир, защото ако за подобна регистрация са нужни минимум 50 000 то ще се наложи да изчакам известно време докато ги събера. Както разбирам от отговора Ви явно приетата такса от 2 лв важи и за в този случай :D
И може би трябва да добавя най-важния въпрос : Препоръчайте ми надежден и компетентен адвокат в търговското право (за София) :(
Няма да споменавам имена, но вече съм патил от аматьори :( :( :(
Не вярвам в закона, а в справедливостта
Не вярвам във възмездието, а в отмъщението
Не вярвам на хората, а на човеците
Не вярвам на истината, а на фактите
Аватар
scientist
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 03 Окт 2009, 15:28

За некоректните счетоводители и адвокати - потърсете съвет от свои познати, които развиват бизнес и ползват такива специалисти. Не очаквам от вас да тръгнете по улиците с надеждата просто да видите подходяща табела.

По това, което пишете мнението ми е, че подходяща форма е ЕООД. Но не го приемайте безрезервно.
Една от целите на капитала е да осигури средства за започването на бизнеса, докато се се натрупат достатъчно приходи и печалба. Преценете колко ще ви е необходимо.
SashkoS
Потребител

Мнениеот v7777 » 03 Окт 2009, 16:16

Не очаквайте тук да Ви препоръчат адвокат. По добре посочете е-mail и който желае да Ви пише.
v7777
Младши потребител

Мнениеот scientist » 03 Окт 2009, 17:50

Благодарности на всички за добронамерените коментари и съвети. Вече съм наел нов адвокат и се надявам, че нещата ще се развият в правилната посока.
:)
Не вярвам в закона, а в справедливостта
Не вярвам във възмездието, а в отмъщението
Не вярвам на хората, а на човеците
Не вярвам на истината, а на фактите
Аватар
scientist
Младши потребител

Назад към Търговско право