начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Тази фирма по ТЗ тълкува ли се като Туроператор?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тази фирма по ТЗ тълкува ли се като Туроператор?

Мнениеот ani_ivanova » 28 Фев 2012, 15:42

Имам следният въпрос към всички знаещи: Ако дадена фирма в търговския регистър е вписана като опражнява дейност:" ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОИЗВОДСТВОТО И ОБЗАВЕЖДАНЕ НА ОФИСИ, ЖИЛИЩНИ СГРАДИ, ВИЛИ, АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ И ОТДАВАНЕТО ИМ ПОД НАЕМ, ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ И ВСИЧКИ ДРУГИ СДЕЛКИ И УСЛУГИ, КОИТО НЕ СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН" то тя явявали се като Туроператор. На практика фирмата рекламира отдаването на къщи под наем в курортен град, но не могада разбера то тя Туроператор ли е? Отдруга страна тя може ли да е агенция за продажба на недвижими имоти?
Пример имам къща, но нямам реклама, Фирмата има сайтове и прави реклама но всичко минава през нея, а на мен се дава само миннималната цена? Предлага зелени ваканции, и т.н Бихтели ми разтълкува ли това нещо, тъй като има мног опарени....
ani_ivanova
Нов потребител

Re: Тази фирма по ТЗ тълкува ли се като Туроператор?

Мнениеот majaa » 06 Мар 2012, 00:44

Туроператор е, ако има лиценза за такъв. За останалите описани дейности лицензи незнам да има
majaa
Младши потребител

Назад към Търговско право