- Дата и час: 25 Фев 2025, 22:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
колективна фирма - пререгистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
колективна фирма - пререгистрация
Колеги, не намерих да е обсъждан този въпрос. Моля, ако някой се е сблъскал да сподели опит. Накратко - искам да направя едновременно в Търговския регистър пререгистрация и промяна /напускане на съдружник и влизане на друг/ в СД. Имам картонче Булстат на СД. Оказа се обаче, че удостоверението за актуално състояние по параграф 4 от ЗТР фирмата излиза като КФ. И от фирмено отделение ми казват, че навремето половината фирми били пререгистрирани служебно, другата половина - не. От търговския регистър /според мен за пореден път не са наясно/ казаха, че без удостоверението от съда няма да ми приемат документите. От съда не издавали вече такива удостоверения. И се въртя в един кръг и се чудя как да подходя - дайте съвети, моля.
- akost
- Младши потребител
С измененията в ЗТР се допусна изрично да се издават повече от едно удостоверения за пререгистрация, но всяко следващо се заплаща. Проблемът е, че трябва да се заровите във фирменото дело и да видите аджеба това СД КФ ли е, или не. Ако е останало като КФ (а причините могат да бъдат какви ли не), не мисля, че може да бъде пререгистрирано изобщо.
- ykovachev
- Активен потребител
Да, пуснах заявка да прегледам фирменото дело, но факта, че излиза по удостоверение за актуално състояние КФ говори, че изобщо не е имало издадено такова удостоверение. Иначе съм вадила преписи от удостоверения, но е имало издадени такива все пак....В Търговския регистър на тоя етап дори тълкувания нямат, вдигат рамене и....Така ли пък съм единствения случай. То да беше само пререгистрация, да се изчака, но съдружникът държи да напусне......Ако пробвам с точка от дневния ред в протокола да се отбележи, че се преобразува от КФ в СД??? Чудя се.....
- akost
- Младши потребител
Поискайте ново удостоверение от съда и обяснете, че в първото е допусната грешка. НЕ МОЖЕ да издават удостоверение на колективна фирма, дори да има само едно решение за регистрация по УСД. Колективните и дружествените фирми на граждани се смятат за събирателни дружества по силата на закона (§ 8 от ПЗР на ТЗ) и не е необходимо да се заявява изрично, респ. вписва такава промяна. Отделен е въпросът, че наименованието трябва да се съобрази с чл.77 ТЗ. Може да го заявите едновременно с пререгистрацията.
- slu4aen_n
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|