начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Въпрос по регистрация на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос по регистрация на ЕООД

Мнениеот ivan2 » 20 Авг 2008, 09:55

Колеги, по новия режим все още не съм регистрирал ЕООД. Общо взето се справих с документите, но два въпроса стоят, на които моля най-учтиво да ми съдействате с отговори:
1.В приложенията по Заявление А4 се изисква да бъде представено решение на едноличния собственик за назначаване на управител. Въпроса е ако самия едноличен собственик е управител, и това е записано в учредителния акт, нужно ли е представяне на отделно решение?
2.Нужно ли е представяне на заявление образец Г1 за обявяване на учредителния акт?
3.Относно подаването на заявление образец Д1 /запазване на фирма/ - не считам това изискване на абсолютно необходимо и задължително - така ли е според вас?
4.Дейността на ЕООД ще бъде транспортна. Въпроса е, тъй като тя е свързана с издаване на лиценз, нужно ли е към заявлението за регистрация да бъде представен такъв, в съотвествие с изискванията на ЗТР? Въпроса го поставям, тъй като пък съгласно закона уреждащ издаването на лицензията, това става след регистрацията на търговеца.

Ще бъда изключително признателен на отзовалите се.
Поздрави
ivan2
Потребител

Мнениеот antri » 20 Авг 2008, 10:06

1 :arrow: Желателно е. Винаги прилагам, не е сложно. Нямам опит без приложено решение.
2 :arrow: Не се прилага Г1
3 :arrow: Не е задължително, ако документите са изрядни и ги приемат веднага, не би трябвало да има проблем.
4 :arrow: Не се представя лиценз.

Поздрави и лек ден!
antri
Потребител

Мнениеот ivan2 » 20 Авг 2008, 11:15

Колега, благодарности.
Задължен съм Ви!
Приятна работа, и успешен ден!
ivan2
Потребител

Мнениеот ivan2 » 20 Авг 2008, 11:42

Един уточняващ въпрос: Аз съм подготвил Учредителен протокол, в който са записани няколко решения на едноличния собственик, едно от които е за назначаване на управителя. В приложенията на Образец 4 не е записан учредителния протокол, а "решение на едноличния собственик", и отделно "решение за назначаване на управител".
Мисля, че не следва да има проблем, ако представя така оформения протокол. Но дали е така, кой ще ми каже? :-)
ivan2
Потребител

Мнениеот SashkoS » 20 Авг 2008, 19:28

Като "решение за назначаване на управител" аз представям договор за управление.
Отделно от него представям и учредителен протокол, който не е указан като документ а го посочвам в "други".

Според мен "решение на едноличния собственик" е прекалено общо, не съм сигурен дали имат предвид учредителния протокол.
Освен това, в случая е важно съдържанието, а не формата. Досега не съм имал проблеми с нито едно ЕООД.
SashkoS
Потребител

Мнениеот antri » 21 Авг 2008, 09:13

Мдаа.. И аз точно такъв договор за управление прилагам.. Малко е смешничък за ЕООД, но го признават :lol:
antri
Потребител

Назад към Търговско право