Здравейте,
Ще потърся платена консултация с адвокат по фирмени дела, но ще бъда благодарна ако някой ми отговори на следният казус:
Чичо ми почина преди 1 година. Доста години преди това, беше съдружник във фирма(ООД) с 50% участие. Аз съм единствена наследничка. Адвоката на фирмата ми каза,че единственото което се иска от мен е да подпиша прехвърляне на дяловете на фирмата... От фирмата крият за каква сума става въпрос. Освен това дивиденти не са били изплащани в продължение на години като капиталът е реинвестиран. Адвокатът на фирмата ме заплаши,че може да ме съдят за придобиване на тези дялове. Няколко въпроса:
1. Възможно ли е фирмата да увеличи капитала си с цел намаляване на дяла на чичо ми (или нещо такова)?
2. Какви документи ще са ми необходими за пред адвокат - може ли тези документи да се изискат от някаде? (от фирмата няма да ми ги дадат)
3. Трябва ли да се завежда дело и ако да, колко може да продължи?
4. Възможно ли е да се направи предварителна оценка на стойността на дяловете за да се прецени дали разходите по едно такова дело/или адвокат са оправдани?
Благодаря на всички отзовали се
- Дата и час: 25 Фев 2025, 18:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на дялове във фирма поради смърт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба на дялове във фирма поради смърт
Здравейте!
Първо си извадете удостоверение за наследници от общината и веднага при адвокат.Като междувременно не подписвайте нищо в това число и относно прехвърляне на тези дялове.Това е натиск,за да се "отърват" от вас като единствен(евентуално,защото докато не се види по удостоверението може да се окажете не само вие наследник на чичо си) наследник.
Относно конкретните ви въпроси-колегата,при който ще отидете ще се заеме.Не е работа за по форума.
Успех!!!
Първо си извадете удостоверение за наследници от общината и веднага при адвокат.Като междувременно не подписвайте нищо в това число и относно прехвърляне на тези дялове.Това е натиск,за да се "отърват" от вас като единствен(евентуално,защото докато не се види по удостоверението може да се окажете не само вие наследник на чичо си) наследник.
Относно конкретните ви въпроси-колегата,при който ще отидете ще се заеме.Не е работа за по форума.
Успех!!!
- punisher
- Потребител
Re: Продажба на дялове във фирма поради смърт
1. Възможно ли е фирмата да увеличи капитала си с цел намаляване на дяла на чичо ми (или нещо такова)?
2. Какви документи ще са ми необходими за пред адвокат - може ли тези документи да се изискат от някаде? (от фирмата няма да ми ги дадат)
4. Възможно ли е да се направи предварителна оценка на стойността на дяловете за да се прецени дали разходите по едно такова дело/или адвокат са оправдани?
Отговорите на въпросите са:
1.Да - опитай в системата Дакси дали е променян капитала .
2.Адвоката ще ти каже .
3.Ти трябва да решиш сам/а .
4.Да - Възможно е . Адвоката ще ти каже какво да направиш в случая . По тая точка ще ти трябва и счетоводител .
Мисла , че това ти е достатъчно за начало . Въоръжи се с търпение .
Отговорите на въпросите са:
1.Да - опитай в системата Дакси дали е променян капитала .
2.Адвоката ще ти каже .
3.Ти трябва да решиш сам/а .
4.Да - Възможно е . Адвоката ще ти каже какво да направиш в случая . По тая точка ще ти трябва и счетоводител .
Мисла , че това ти е достатъчно за начало . Въоръжи се с търпение .
- toti99
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|