начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Вписване на променено име

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вписване на променено име

Мнениеот antri » 15 Окт 2008, 17:24

ВЪх, днес ми върви на проблемни клиенти.. Едно въпросче имам към информираните колеги, макар че подозирам отговора.. Ама да си питам..
Имам си ООД, единият от управителите в момента носи звучна българска фамилия, но когато е подписван дружественият договор името е било с друг произход - с още по-звучното -оолу накрая. Промяната на личната карта и името очевидно не е била обявена в съда и ДД не е актуализиран.. Следователно и в УАС по §4 ще е оолусан човека.. Та - е ми тази промяна подлежаща на вписване, и как може да се обяви сега.. Ако може..
Благодаря на всеки, който се зарее в материята с мен :)
antri
Потребител

Re: Вписване на променено име

Мнениеот antri » 16 Окт 2008, 09:45

Хм.. Да доуточня, ако е много омешано - фирмата трябва да бъде пререгистрирана тепърва :)
antri
Потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Окт 2008, 12:55

Не виждам какво друго можете да направите, освен пререгистрация с промяна...
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот antri » 16 Окт 2008, 14:21

Благодаря за отговора, Ковачев, но проблема и именно в пререгистрацията.. Ще има несъответствие м/у ДД и заявленията - човека вече си е с новото име, а ДД не е променен.. Вече не мога да го променя в съда..
Впрочем имам едновременно два подобни случая - с неотразена промяна.. Другите клиенти пък имат мнооого странен ДД - вместо да се направи нов при промяната, са сменени няколко от страниците.. Обачеее - който го е правил - не си е свършил добре работата - на места недонимиран капитал, други управители, мешаница пълна.. Въобще не проумявам как в СГС са завели, ама - факт.. И имам отказ, заради тези несъответствия.. Ако си им направя нов ДД /който да съответства на УАС от съда/, ще ме подгонят, защото не е вписания в СГС договор.. Уффф.. Откъде се намират такива занимавки :( И като капак - в УАС - неденоминиран капитал.. :evil:
antri
Потребител

Мнениеот antri » 27 Окт 2008, 11:05

Да добавя и развръзката - вписване :) Сега хич не могат да ме накарат да обявявам актуализиран ДД с новото име на управителя :)
antri
Потребител

Назад към Търговско право