начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

разваляне на договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

разваляне на договор

Мнениеот mimitu » 22 Окт 2008, 16:59

Здравейте. Съжалявам, че ще ви притесня с проблеми от този род, но искам да попитам какви права имам при следната ситуация. Поръчах си холова гарнитура и в договора пише срок на изпълнение 30 дни. На 30-я ден обаче ми се обаждат от магазина - в завода изгубили дамаската. Айде купихме нова дамаска, уж за тяхна сметка, ще приспаднат накрая от цената. Носим новата дамаската в магазина, те чупят прусти и се извиняват и ни увериха, че още същия ден ще я пратят в завода и мах. до 10 дена ще е готова гарнитурата. Днеска е 60-я ден от поръчката, а гарнитура все още НЯМА. В договора не пише нищо за разваляне на сделката, обезщетения и др. подобни, само срок - 30 дни.
mimitu
Нов потребител

Re: разваляне на договор

Мнениеот REVOLUTION » 22 Окт 2008, 17:04

mimitu написа:Здравейте. Съжалявам, че ще ви притесня с проблеми от този род, но искам да попитам какви права имам при следната ситуация. Поръчах си холова гарнитура и в договора пише срок на изпълнение 30 дни. На 30-я ден обаче ми се обаждат от магазина - в завода изгубили дамаската. Айде купихме нова дамаска, уж за тяхна сметка, ще приспаднат накрая от цената. Носим новата дамаската в магазина, те чупят прусти и се извиняват и ни увериха, че още същия ден ще я пратят в завода и мах. до 10 дена ще е готова гарнитурата. Днеска е 60-я ден от поръчката, а гарнитура все още НЯМА. В договора не пише нищо за разваляне на сделката, обезщетения и др. подобни, само срок - 30 дни.

Може да развалите договора , може да искате изпълнение и обезщетение за забава и др. не малко действия.Тези права ви са уредени в закона и това , че не ги пише в договора не значи , че ги нямате.Обърнете се към адвокат , който да ви консултира подробно , след като се запознае с договора , да изберете стратегия и да го упълномощите да Ви представлява и защитава във връзка с проблемите ви с търговеца.Това е най-добрия ви ход , с който ще защитите правата си.

Успех.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: разваляне на договор

Мнениеот mimitu » 22 Окт 2008, 17:11

Благодаря Ви за съвета! Става дума за голям магазин, в центъра на Варна и се надявам, че не са мошенници, но то вече знае ли човек. Приятна вечер :))
mimitu
Нов потребител

Назад към Търговско право