Здравейте
притежавам 1/4 дял от ООД и имам намерение да го продам.
Какви са вариантите в следните ситуации:
Мога ли да го предложа на трети лица, без да съм го предложил преди това на другите трима собственика?
Какво би станало ако останалите собственици не дадат съгласиято си за продажба на дяла ми?
Какво е необходимо при евентиална продажба?
Благодаря предварително за помоща.
- Дата и час: 25 Фев 2025, 18:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на дялове от ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
- kuzmanin
- Младши потребител
Re: Продажба на дялове от ООД
Първо трябва да го предложиш на някой от съдружниците си и ако никой не желае да изкупи дела ти, следва на общо събрание да се вземе решение ти да продадеш на трето лице, което пък трябва да бъде прието за съдружник от останалите с решение на общото събрание. Това е. Изготвя се договор, заверява се нотариално - но не би се справил без помощта на специалист.
- nevin_alibriam
- Потребител
- kuzmanin
- Младши потребител
- kuzmanin
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|