начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Договор за залог на вземания за кредитна карта

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за залог на вземания за кредитна карта

Мнениеот svetstergios » 08 Ное 2008, 16:05

Здравейте!
За да ми бъде отпуснат кредит по кредитна карта в банка, сключих с банката договор за залог на вземания, с който депозирах сумата от 400 евро за погасяване на задълженията по кредита. Съответно и 400 евро е кредитният лимит, който банката ми отпуска за картата.
Може ли банката да позволява плащания над 400 евро при положение, че това е кредитният лимит и това е сумата, която аз предоставям чрез залога?
Имам случай, в който банката е разрешила на търговец да си получи парите от сметката ми след 4 месеца забавяне (което пък противоречи на правилата на Виза Интернешънъл) като сметката ми става на минус и сега трябва да платя и наказателна лихва, а всъщност не съм дал съгласието си плащания за над 400 евро да се извършват.
Благодаря ви предварително!
svetstergios
Нов потребител

Re: Договор за залог на вземания за кредитна карта

Мнениеот palimsest » 08 Дек 2008, 19:05

Много странно...ама търговецът по телепатия ли е изискал от Банката Ви да му плати някаква сума...поне аз си мисля, че за да се случи това, трябва да си пъхнете картата в ПОС-терминала му, или да регнеш картата в сайта и да пазаруваш от там,и се идентифицираш като държател на картата,респ. титуляр на сметката,която е открита за нуждите на счетоводната отчетност, като по този начин се разплатиш с търговеца , т.е. потребявали сте блага...за което сте разрешили да се удовлетворят от сметката Ви...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: Договор за залог на вземания за кредитна карта

Мнениеот palimsest » 08 Дек 2008, 19:13

А иначе технически, може да надвишите кредитния си лимит при доста особени положения, известни като режим на неразрешен овърдрафт,при който Банката Ви облага с доста апетитна, като абсолютна стойност сума...
Като се изходи от заглавието,какво Ви притеснява...това,че се писали Дог. за залог или това, че като пазарувате, вероятно зад граница, покупките ви се осчетоводяват със забава...всички знаят, че за района на Евразия по-конвентируеми са Масте...,а за Америките Визата, забавата е преодолима със съобразяване на съответния картов оператор!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Назад към Търговско право