- Дата и час: 25 Фев 2025, 18:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ
Здравейте! Имам следната молба- председател съм на НПО и тъй като смятам , че останалите членове на организацията могат да ме излъжат, бих искала да се махна от този пост и тази дейност, но без тяхно знание. Въпросът ми е към коя институция трябва да се обърна и какви стъпки следва да следвам, за да не съм председател повече. И може ли това да стане без тяхно знание, в смисъл да разберат вече след като съм се отписала. И ако аз вече не съм председател, ще се закрие ли НПО-то. Ако това помага, за последната година не сме осъществявали никаква дейност, не сме имали нито едно събрание и аз по никакъв начин не съм се срещала с останалите членове на организацията.Предварително ви благодаря за отговорите. И съжалявам, ако въпросът ми е бил малко объркан и дано съм успяла правилно да обясня въпросът, които ме вълнува.
- mari4e
- Нов потребител
Re: Моля за помощ
Няма възможност за безплатна правно-юридическа помощ, особено в контекста на написаното от Вас - няма прецедент, за да се привърже към безплатната правна помощ.
Вие сте регистрирали асоциацията си като сте ползвали познания, евентуално попитайте човека, снабдил Ви с тези познания, относно напускането Ви като член на Управителен орган на асоциацията.
Вие сте регистрирали асоциацията си като сте ползвали познания, евентуално попитайте човека, снабдил Ви с тези познания, относно напускането Ви като член на Управителен орган на асоциацията.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
re
Ами аз не искам правен съвет, просто исках някои да ме насочи къде да отида да си подам молба за напускане.Говорих с човека,които първоначално ме насочи към НПО-то, но той не смята че трябва да напускам този пост и след дълги спорове не успях да го убедя. Искам само да знам към съда ли да се обърна, към обищаната или нензнам къде, за да подам молба за напускане на организацията. Нито искам да съдя някого или каквото и да е било-просто не искам да участвам повече-имам си причини. Съжалявам ако с молбата за съвет съм обидила някого. При нужда винаги ще се консултирам с адвокат, но исках само да знам към коя инстанция да се обърна, а не само да обикалям и да ме препращат от едно място на друго.
- mari4e
- Нов потребител
Сами потърсете в документите
Не може да нямате никакъв документ, поне договор с това НПО, всички те са сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел - там се дава общо какви са правилата, но конкретно трябва да имате персонална договореност със сдружението. Там пише как се прекратява предсрочно мандата Ви. За да не Ви въвлекат в някакви банкови измами - декларирайте пред съда, че имате промяна във фамилното име (или ако това не е удобно, измислете друга причина) и от 19.януари 2009г. се подписвате по следния начин - пълното Ви име, заедно със стария начин на подписване. Това гарантира, че не могат да Ви противопоставят някаква измама.
Съжалявам за създалата се ситуация, но наистина носим дисциплинарна отговорност пред Адвокатския съвет за безплатни съвети.
Съжалявам за създалата се ситуация, но наистина носим дисциплинарна отговорност пред Адвокатския съвет за безплатни съвети.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|