начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Заплашват ме със съд ! Какво ме чака ?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплашват ме със съд ! Какво ме чака ?

Мнениеот ilv323 » 12 Мар 2009, 14:55

Здравейте !
Работя в Кремиковци и както е ясно вече 5 месец работя без заплата ! ( чакам за ноември , уж всеки момент ? ) !
Специално нашия отдел е много натоварен и работим здраво!
Тук съм вече близо 20 г. и като Гюро Михайлов съм на своя пост дори без пари ! Проблема е че имам кредитни карти от Пощенска банка , които вече не обслужвам ! Всички възможностти за заеми от близки и познати са изчерпани !
Без преувеличение миже да се каже , че в момента живота ми тече ден за ден с наблягане на опцията "физическо оцеляване"!
От Пощенска банка ме предупредиха , че ще заведат дело срещу мен ! Независимо , че БНБ промени Наредба 9 за просрочените кредити от банката отказват дори и намек за някакво разсрочване или предоговаряне , искат си парите !
Вече ми писна от всекидневния им психически тормоз ( текефонни обаждания и заплахи , разговори в стил - " Намерете си работа ! Проявете добра воля ! Платете поне 400 лв. ! " и т.н. Нямам никакво обезпечение , нито поръчител !
На мое име нямам никакви движими и недвижими собственостти ! Дрехите ми са секонд хенд , абе няма какво да ми вземат ! Чакам да ме осъдят , но все пак ми е интересно какво точно могат да ми направят ! Ако някой знае каква е ппроцедурата да ми пише ! Благодаря Ви и дано покрай кризата такива като мен да са по-малко !
ilv323
Младши потребител

Re: Заплашват ме със съд ! Какво ме чака ?

Мнениеот chadel » 12 Мар 2009, 15:24

Здравейте.

При това положение общо взето нищо не могат да ви направят, защото както се казва на босия цървулите никoй не може да вземе. Ще ви натоварят дълга със съдебни разноски за адвокати, ще ви запорират вземанията за заплати и още доста време ще трябва да не придобивате имущество на свое име, защото могат да ви го вземат (особено ако станете собственик на 2 жилища, тъй като единственото жилище на длъжника е несеквестируемо), ще бъде рисковано да почнете някъде работа легално, защото могат да ви запорират заплатата и току виж работодателят ви спазва наложения запор. А що се отнася до движимите вещи, то на практика доста трудно ще Ви ги вземат, иммено поради факта, че са движими и лесно се оказват липсващи в деня на описа. :lol:

Интересно ми е gudio какво мисли по последното изречение. Дали при него изпълнението спрямо движими вещи е по-успешно. :roll:
chadel
Потребител

Мнениеот ilv323 » 12 Мар 2009, 15:46

Благодаря ! А ще ми натоварят досието с титлата "осъден" или "криминално проявен" ? Ще лежа ли в затвор ?
Абе разни типове окрадоха милиони и нищо не им правят . а аз за 5-6 хилки съм изкупителна жертва ! Кремиковци ми дължи близо 6000 лв. обаче не е ясно кога ще ги взема !
Скапана държава сме си и това е !
ilv323
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 12 Мар 2009, 16:00

Няма, спокойно :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот chadel » 12 Мар 2009, 16:00

Не сте си включил личните съобщения, и не мога да се свържа с Вас. Пишете ми моля на chadel@lex.bg
chadel
Потребител

Мнениеот marieta80 » 12 Мар 2009, 18:00

Спокойно не сте извършил престъпление за да се водите осъждан, това са гражданскоправни отношения и отговорноста е гражданска а не наказателна.Ще Ви виси задължението и нищо повече. Ще Ви направят удръжки от заплатата,която и без това не получавате редовно.
marieta80
Младши потребител

Мнениеот k_riikov » 13 Мар 2009, 14:56

Не забравяй и разпоредбата на НК
Чл. 293а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм., бр. 75 от 2006 г.) Който, след като е осъден да изпълни парично задължение с влязъл в сила съдебен акт и в продължение на една година от влизането му в сила не изпълни задължението си към кредитора, въпреки наличие на парични средства или имущество за това, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.
k_riikov
Нов потребител

Мнениеот ilv323 » 13 Мар 2009, 21:14

Благодаря за мненията ! Не ставайте жестоки !
На никой не пожелавам подобна съдба ! Нямам никави
притеснения , че не заслужавам парите си ! Напротив -
напоследък работата доста ми се усложни и поради намаления състав се налага да изпълнявам няколко длъжностти ! Не е се
оплаквам , че не ми увеличават заплата , но е престъпление , че вече четвърти месец не ми плащат и стотинка ! Това е жесток тормоз !
ilv323
Младши потребител

Мнениеот palmira » 13 Мар 2009, 22:09

Прави са. Не става въпрос за наказателно дело, за да се водите осъждан, но банката може да потърси по съдебен ред дължимите й се суми. Тогава действително ще бъдете обременен с държавна такса, адвокатски хонорар евентуално на Ваш защитник, съдебни разноски на другата страна и трупащите се лихви, които бързо ще увеличат размера на задължението Ви.
palmira
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Мар 2009, 23:22

Тъй като днес има нещо като съвпадение от дати - хем утре е работен ден, хем е петък днес, поради горното е трудно да Ви се даде някаква рецепта за действие.

Има (има) такава възможност - прихващане на насрещни дългове - но както разбирате - това е нова, сложна предпоставка.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Търговско право