начало

Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров Съдийската колегия единодушно защити съдия Мирослав Петров

Инфо за рег. на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Инфо за рег. на ЕООД

Мнениеот kuzmanin » 28 Май 2009, 11:10

Здравейте,

искам да регистрирам ЕООД. Можете ли да ме ориентирате какво ще ми е необходимо и колко ще ми струва услугата на адвоката. Имам ли нужда от друг специалист (счетоводител примерно)?

За момента съм осигурен от работното си място. Ще се радвам ако някой може да ми обясни и как ще стои въпроса с осигуряването ми. Предполагам, че на първо време ще съм единствен работник в новото ЕООД.
kuzmanin
Младши потребител

Re: Инфо за рег. на ЕООД

Мнениеот REVOLUTION » 28 Май 2009, 11:29

Здравейте ,
На първо място , със сигурност ще имате нужда от счетоводител , тъй като трябва да водите счетоводство на ЕООД.С него ще обсъдите и въпроса за осигуровките.Някой счетоводители също така регистрират фирми , така че той може да поеме и тази работа.
Ако желаете може да се обърнете за регистрацията на дружеството и към адвокат.Хонорара се определя чрез свободно договаряне с колегата , като уговореното възнаграждение не може да бъде по-малко от 300 лв. , съгласно Наредба №1 за минималните размери на адвокатските възнаграждения.
Разбира се може да се опитате и сама да регистрирате фирмата.За тази цел може да видите необходимите документи от http://www.brra.bg , сайта на ТР , като разгледате регистрациите на други ЕООД!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kuzmanin » 28 Май 2009, 11:35

Със сигурност няма да регистрирам сам. Все пак не съм учил точно за това.

Благодаря за мнението.

Някой може ли да препоръча адвокат и счетоводител. Благодаря предварително за което.

Интересува ме също как стои въпроса с елетронния подпис и какви са му преимуществата.
kuzmanin
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 28 Май 2009, 12:21

Адвокатите нямат право да се рекламират.
Счетоводителите нямаме такова ограничение, но не мисля че тук му е мястото. :)
Процедурите са стандартни, така че всеки адвокат може да ви свърши работа и всеки счетоводител имащ право да бъде съставител може да ви води счетоводството.

За осигуряването - ще бъдете не работник, а самоосигуряващ се и ще дължите осигуровки независимо че вече сте осигурен другаде.
Обсъдете със счетоводител бизнес плана си, може да се окаже че ЕООД е излишно скъп вариант и можете да бъдете ЕТ.

Ел подпис ще ви е необходим най-вече ако имате работници и регистрация по ДДС, но пък не е скъп - около 40-50 лева на година.
SashkoS
Потребител

Мнениеот kuzmanin » 07 Юни 2009, 00:13

В пердишния ми пост съм казал ясно:

Със сигурност няма да си регистрирам фирмата сам. Искам ориентировъчни цифри, за да си планирам разходите.

Аз лично не съм се заяждал с хората тук и не мисля, че съм заслужил такова отношение!

За съжаление винаги има някой, който може да развали доброто впеяатление!
kuzmanin
Младши потребител

Назад към Търговско право