начало

Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара Луиза Стоева оглавява Нотариалната камара

Относно Наредба 33 за превоз на пътници

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно Наредба 33 за превоз на пътници

Мнениеот tpoxata » 04 Юли 2009, 09:45

Здравейте,

Обръщам се към тези от вас, които имат опит в тази област. Имам идея за започване на частен бизнес (междуградски превоз на пътници), но и известни опасения, че може би не всичко е така, както изглежда...

Прочетох Наредба 33 и Закона за автомобилни превози и искам да ви попитам дали според вас започване на едно такова сложно начинание по регистриране на юридическо лице, закупуване на транспортни средства и съпътстващите го удостоверения и лицензии, би могло да се овенчае с успех като се има в предвид каква е реалността в България и как се процедира в някои ситуации (рушвети, "отчитане" на някои сенчести личности и т.н.)?

Какво ще ме посъветвате? Доколкото разбрах закупуването на самото транспортно средство ще е най-малката ми грижа. Освен това се изискват редица документи от ДАИ, изпити и т.н. Но дали и когато те са успешно положени има някаква възможност за саботиране на начинанието? Ще ми е полезен всеки ваш съвет.

Благодаря предварително :)
tpoxata
Младши потребител

Re: Относно Наредба 33 за превоз на пътници

Мнениеот milletti » 06 Юли 2009, 16:53

От скромната ми практика в тази насока, мога да Ви кажа, че най-големият Ви проблем ще е назначаването на "Ръководител транспортна дейност". Същия трябва да е издържал успешно изпит пред ИА"АА", което е мисията невъзможна в повечето случаи. Всички други изисквания към бъдещите превозвачи, целящи получаване на лиценз, са в рамките на нормално изпълнимото.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Назад към Търговско право