Здравейте,
нов съм тук и не знам дали пиша в правилния раздел?
Въпросът ми е ,законът от тази година за облепването на служебни автомобили какво гласи?
Трябва ли все още да представям проект на даден автомобил за одобрение? (+ нов талон)
Благодаря
- Дата и час: 21 Ное 2024, 17:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Облепване на служебни автомобили
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Облепване на служебни автомобили
Никой ли?
- kokolioko
- Нов потребител
НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и
спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от
тях
стар текст:
Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г.) Поставянето на други табели, надписи и
емблеми върху превозните средства се регистрира от структурните звена на "Пътна
полиция", ако не са в противоречие с действащите нормативни актове.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с
изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се
дублират на чужд език.
(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и
фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове.
(4) Наличието на надписи и специални сигнали на моторните превозни средства се
отразява в регистрационното им състояние.
Сравни с нов текст:
Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) Структурните звена "Пътна полиция" допускат до регистрация превозни средства с поставени върху тях табели, надписи и емблеми, ако те не са в противоречие с действащите нормативни актове.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език.
(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове.
(4) (Отм. - ДВ, бр. 94 от 2009 г.)
спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от
тях
стар текст:
Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г.) Поставянето на други табели, надписи и
емблеми върху превозните средства се регистрира от структурните звена на "Пътна
полиция", ако не са в противоречие с действащите нормативни актове.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с
изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се
дублират на чужд език.
(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и
фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове.
(4) Наличието на надписи и специални сигнали на моторните превозни средства се
отразява в регистрационното им състояние.
Сравни с нов текст:
Чл. 47. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) Структурните звена "Пътна полиция" допускат до регистрация превозни средства с поставени върху тях табели, надписи и емблеми, ако те не са в противоречие с действащите нормативни актове.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език.
(3) Забранява се изписването или залепването на надписи и емблеми върху стъклата и фаровете на МПС с изключение на разрешените с нормативни актове.
(4) (Отм. - ДВ, бр. 94 от 2009 г.)
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Демек това:
е незаконно отсякъде? А стига бе... наистина, противоречи на буквата на закона, но на моята кола има разни заводски стикери ("кола на годината за .... година" и подобни) по стъклата, които е невъзможно да се изчоплят без да скапя подгряването им. Че са и на чужбински... Какво да правя в този случай?
А, и как да напиша интернет адрес в съответствие със закона, като все още www адресите не могат да са на кирилица?
е незаконно отсякъде? А стига бе... наистина, противоречи на буквата на закона, но на моята кола има разни заводски стикери ("кола на годината за .... година" и подобни) по стъклата, които е невъзможно да се изчоплят без да скапя подгряването им. Че са и на чужбински... Какво да правя в този случай?
А, и как да напиша интернет адрес в съответствие със закона, като все още www адресите не могат да са на кирилица?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Ограничават видимоста.Не са по нормативен акт.Учебните и полицейските автомобили също имат надписи, но не са по стъклата?
- joro112
- Младши потребител
На почти всички модели Рено на задното стъкло е залепен стикер, рекламиращ маслата Elf. Заводски излизат така. Ако вместо Elf сложа Motul или Total - вече съм нарушител, така ли?
В кой нормативен акт е указано, че рекламата на Елф пречи по-малко от тази на Смирноф?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|