начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Проект на Закон за управление на отпадъците

Дискусии и предложения по проекти за закони

Проект на Закон за управление на отпадъците

Мнениеот vharizanov » 12 Май 2011, 18:37

Здравейте,
темата е широко обсъждана в публичното пространство, като най-засегнати от Проекта на новия ЗУО изглежда са организациите по оползотворяване, рециклиране и фирмите, занимаващи се с дейности с отпадъци.
Ясно е, че явно това няма да е последния вариант на закона, тъй като има много неясноти и "накърнени интереси".
Един от въпросите, които си зададох след прочита на проекта беше какво ще се случи с лицензиите за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали (тъй като мен лично ме касае).
В действащия към днешна дата закон има цял раздел, който третира въпросните лицензии.
§5 от Преходните и заключителни разпоредби на Проекта на ЗУО гласи следното:
"Лицензиите за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали, издадени по реда на отменения ЗУО, запазват действието си до изтичането на срока им, но не по-късно от шест месеца от влизането в сила на този закон".
Нищо друго не се споменава. От закона става ясно, че лицензиите ще отпаднат, но ще бъдат ли заменени от някакъв друг документ? Или всеки ще има право да извършва търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали? Не ми се вярва!
Има ли някой в този форум, който да е запознат конкретно с този въпрос?
Благодаря предварително за помощта!
Поздрави
vharizanov
Нов потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти