начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Струва ли си покупка на апартамент с тежести

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Струва ли си покупка на апартамент с тежести

Мнениеот atom22 » 17 Фев 2022, 13:46

Ще бъда колкото мога конкретен, искам да разбера дали си струва покупката, дали бихте я направили вие, а не дали е теоретично възможна. Харесал съм си апартамент, да живея в него. Все още не съм се свързал със собственика, цената му е 15% под пазарната в момента по мои груби сметки. Проверих обаче и има тежести върху апартамента, 3 броя - ипотека към лицензирана фирма за кредити от 2019(не знам размера), възбрана с акт в полза на местната община от 2020 и още една възбрана с акт от същата фирма за кредити от която е ипотеката от 2021. Смятам че апартамента се движи към принудителна продан и затова собственика иска да го продаде с отстъпка сега, разчитам при среща с него ще сваля цента и още, но какви са ми вариантите за тези тежести, има ли ефикасен начин да купя само апартамента. Естествено друг вариант ще е да участвам на по-късен етап в принудителната продан но знаете, ще получа по-лош продукт там дори и да спечеля и ще отнеме много време.
atom22
Потребител

Re: Струва ли си покупка на апартамент с тежести

Мнениеот dimist » 17 Фев 2022, 18:03

Има възможност да закупите имота, след като получите писмо- съгласие от ипотекарния кредитор. Най просто казано, в него трябва да пише, че ако Вие преведете на кредитора примерно 100 000 лева, той ще даде съгласие за заличаване на ипотеката и прекратяване на изпълнителното дело/по което има и разноски/. Другата опасност е възбраната от общината, ще трябва да се плащат и тези пари. Седнете със собственика, и направете сметката - колко за ипотекарния кредитор, колко разноски, колко за общината, и колко иска продавача отгоре на всички останали. И не забравяйте да сметнете и разноските по всичко това. Успех.
dimist
Потребител

Re: Струва ли си покупка на апартамент с тежести

Мнениеот berto » 17 Фев 2022, 19:30

Имайте предвид, че общините са доста опасни субекти, така да ги нарека. Проверете защо има възбрана от общината, защото там нещата са много обтекаеми. Опасни са, защото в законите обикновено има разни тъпи срокове, в които един имот може да е на разположение на общината, а тя да си клати краката и да не прави нищо с тоя имот и по този начин да разиграва и собственика, и потенциални купувачи, както е във вашия случай.
berto
Потребител

Назад към Покупко-продажба