начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Дело за недвижим имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело за недвижим имот

Мнениеот WONDERFUL » 23 Мар 2003, 00:06

Здравейте!
Бих желала да споделя за своя проблем относно покупко- продажбата на жилище тук в София и до какви последици се стигна след всико това.ще ви помоля за съвет как да постъпя, тъй като за първи път попадам в такова чудо. Предполагам че има хора които са запознати по-добре от мен с правните закони в страната. ще очаквам съвет от вас.
Преди няколко месеца си закупих жилище тук в София в хубав квартал от собственик чрез посредническа агенция за продажба на имоти.Преди да бъде извършена сделката два пъти всички документи за извършването на сделката бяха проверявани и всичко изглевдаше нормално.Собственика от които е закупено жилището по документи в нотариата се води че е единствен собственик. Няколко седмици след като сделката е изповядана пред нотарюс и жилището вече реално е мое, ме извиква кварталния полицаи и ми съобщава еч има подадена жалба срещу мен за \"незаконно\" влизане във владеене на имот.Какво имам предвид: предишния собственик, не този от които аз съм
закупила жилището а предишния обявява че не е продавал жилището си на никого .И в този случай подава жалба в полицията срещу неизвестен нарушител, а за съжаление това съм аз тъй като вече аз владея жилището. Викаха ме на няколко пъти да давам показания затова как сме го закупили жилището и да представя истински те документи. В същото вре ме този от които аз съм закупила жилището твърди че и той по редовен начин е закупил жилището и онзи от които го е закупил е присъствал на изповядването на сделката.Жалбоподавателя твърди че не присъствал на такава сделка, а в сички документи същевременно присъства неговия подпис. А и нотарюса които е изповядвал тяхната сделка твърди че той е присъствал и такива ми ти неща.Делото се разгледа от Софийска прокуратура и прокурора постанови че сделката мевду мен и този от които аз съм закупила жилището е легитимна , атя си е такава разира се и че този който претендира няма правов случая. Но сега допълнитено след това решение на прокурора са пуснали разследване на другата сделка, между предишните собственици, как е била извършена и дали всичко е наред.
ВЪПРОСЪТ МИ Е СЛЕДНИЯТ АКО ЕВЕНТУАЛНО НЕДАЙ СИ БОЖЕ СТАНЕ ТАКА чЕ ПРЕДНАТА СДЕЛЪК БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА НЕВАЛИДНА КАКВО щЕ СТАНЕ И С МОЯТА.

МОЛЯ ВИ КОИТО ИМА НЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ, СЪВЕТ, ИЗВАДКА ОТ ПРАВЕН ДОКУМЕНТ ПО МОЯ ПРОБЛЕМ НЕКА МИ ПИшЕ НА Е-МЕЙЛ:WONDERFULL@MAIL.BG

щЕ ОчАКВАМ ОТГОВОРА ВИ С НЕТЪРПЕНИЕ

АНИ
WONDERFUL

Re: WAVNO MI E --MOLQ PRO4ETE ZATOWA

Мнениеот margo » 23 Мар 2003, 06:13

Pro4etoch staratelno kazusa vi. V ka4estvoto si na dobrosuvesten kupuva4 vie ne nosite nikakvi pravni posledstvia. Ako se zapo4ne niakakvo delo i se stigne do reshenie, to vinovnata strana v sdelkata triabva da bude osudena da vi izplati sumata, koyato e polu4ila ot vas za zilishteto,
margo
Нов потребител

Re: WAVNO MI E --MOLQ PRO4ETE ZATOWA

Мнениеот bgjurist » 24 Мар 2003, 11:21

Vie ste treto dobrosavestno lice, t.e., ako sdelkata bade razvalena, vinovnata strana sledva da vi varne parite. Bihte mogli da povdignete obvinenie sre6tu po-predi6niya sobstvenik, no se uslojnyava procedurata. Po4nete da iskate vazstanovyavaneto na raznoskite ot nego.
bgjurist
Потребител

Назад към Покупко-продажба