начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Спиране на водата,но не от ВиК

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спиране на водата,но не от ВиК

Мнениеот angelova_pl » 06 Юли 2013, 11:44

Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за съдействие. Казусът е следният:
Живея в новопостроена жилищна кооперация, все още не е въведена в експлоатация (последният Акт е Образец 15), скоро и това ще стане, но аз едва ли ще дочакам, защото продавам апартамента.
Както се досещате всички, които живеем в сградата (около 5-6 семейства), сме на един общ водомер, който е по партида на строителя (който също живее тук). Скоро той дойде и ми каза, че еди си колко месеца имам да плащам 200 лв. вода. Аз нямам възможност да ги платя накуп и вчера той е спрял водоподаването, но само към моя апартамент. Поисках обяснение и той ми заяви да ходя да търся пари.
В напреднала бременност съм и през месец юли да те оставят без вода е нетърпимо.
Според вас какво мога да направя? Мисля, че за дължимите суми (макар, че и те са недоказуеми) си има други процедури и спирането на водата е много крайна мярка? Не стига, че вече една година закъснява за Акт 16, никой не му прави проблем, ами и без предупреждение спира водата??
Сега аз сключих предварителен договор за продажба на апартамента, но така без вода не мога да предам владението, не е коректно! А ако попитате защо не си платя водата, след като имам предв. договор, съответно и капаро, бързам да ви кажа, че апартаментът е закупен с банков кредит, който не мога да обслужвам от една година и лихвите "изядоха" цялата сума. Остават ми около 100-тина евро, колкото да си хвана квартира и да се преместя.
Ще съм благодарна за съдействие и извинете ме, ако досадих!
angelova_pl
Младши потребител

Назад към Етажна собственост