начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Асансьор, заключени врати

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Асансьор, заключени врати

Мнениеот webadmin » 02 Сеп 2022, 16:43

Сега, тя темата е дискутирана, но има допълнителни проблеми, вероятно свързани с други закони. Ситуация: 12 -етажен блок, 2-ри етаж на асансьорните врати заключен /премахнати са устройствата за аварийно отваряне на вратите отвътре/, но възниква форсмажорна ситуация. Спиране на електрозахранване поради профилактика. Асансьора пък блокирал точно там. И защото се случи с мой близък. Какво правим? Обаждаме се на асансьорната фирма е ясно. Ама то пък те в такива моменти вероятно реагират на 10-ки сигнали. Ама чакайте - ама възникнал пожар и ти си блокиран в асансьорна кабина ?! Изобщо, има ли някой право да премахва системата за аварийно отваряне на асансьорна врата отвътре? Оставете общи събрания и т.н. Как изобщо би могла да съществува асансьорна система с такива технологични отклонения. И защото е очевидно, че етажната собственост е допуснала това, какъв е варианта тя да бъде принудена да възстанови изправността на системата в цялост. Изобщо не ме интересува дали ще събира и как таксите си по поддръжка.
webadmin
Младши потребител

Re: Асансьор, заключени врати

Мнениеот TheOldMan » 02 Сеп 2022, 21:59

Асансьора е надзорно съоръжение под "шапката" на ДАМТН. Подайте сигнал там и ще спрат асансьора до отстраняване на нередността.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Етажна собственост