Здравейте!
Имам следната дилема и бях намерила практика но нещо я изгубих.
Смятате ли че фирма платен управител на блок може да заведе дело - самата фирма против хора от блока, които не са й платили по договора за управление или трябва да се вземе решение на общо събрание и тези пари да се търсят от етажната собственост да постъпи в касата и после да се изплатят?
Струва ми се че попаднах на решение, в което фирмата си съди хората, но не го намирам.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 17:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЕС - професионален - кой събира сумите- такса управление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЕС - професионален - кой събира сумите- такса управление
Да може да Ви осъди.
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Зависи от договореното, по разкази не може да се даде смислен отговор.
- ivanov_p
- Активен потребител
pitasht написа:Смятате ли че фирма платен управител на блок може да заведе дело - самата фирма против хора от блока, които не са й платили по договора за управление или трябва да се вземе решение на общо събрание и тези пари да се търсят от етажната собственост да постъпи в касата и после да се изплатят?
Струва ми се че попаднах на решение, в което фирмата си съди хората, но не го намирам.
По принцип - фирмата „Професионален домоуправител“ трябва да има договор с Етажната Собственост, а не с отделните членове (съсобственици). Страна по евентуален иск ще е ЕС.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Темата е винаги актуална. И сега -" намерихме " професионален домоуправител. Дойде на общо събрание. и възникна проблем- кой ще събира таксите и ще подържа сградата. Професионалиста иска ние да събираме и му предоставяме парите. Та това е най-трудната част. С готови пари всеки може! Не се разбрахме ! Моля, за коментар!
- todorst
- Потребител
guest1 написа:pitasht написа:Смятате ли че фирма платен управител на блок може да заведе дело - самата фирма против хора от блока, които не са й платили по договора за управление или трябва да се вземе решение на общо събрание и тези пари да се търсят от етажната собственост да постъпи в касата и после да се изплатят?
По принцип - фирмата „Професионален домоуправител“ трябва да има договор с Етажната Собственост, а не с отделните членове (съсобственици). Страна по евентуален иск ще е ЕС.
И аз така смятам.
- pitasht
- Активен потребител
На финала обаче ще плащат отделните собственици.
По скоро тези, които не са платили. Все пак съм далече от мисълта, че всички са неизрядни...
По скоро тези, които не са платили. Все пак съм далече от мисълта, че всички са неизрядни...
- hristev
- Потребител
никой няма да плаща ясно катекорично
- todorst
- Потребител
todorst написа:никой няма да плаща ясно катекорично
Изобщо ли - никога?
hristev написа:На финала обаче ще плащат отделните собственици.
Да, но няма значение, кой е (домо)управител. Дали някой собственик или външно лице.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|