начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Относно енергозахранване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно енергозахранване

Мнениеот Колев » 08 Дек 2004, 17:52

Привет на всички знаещи
Имам следното питане:
Колко метра е максимално допустимото разстояние между стълбовете,при електрифициране на жилищно строителство и има ли възможност за подземно присъединяване на захранващ кабел при по-голямо разстояние.
Ще бъда благодарен за всеки отговор: Колев
Колев

Re: Относно енергозахранване

Мнениеот raikO » 08 Дек 2004, 19:12

Стандарта е от стълб до стълб е 25 метра.Няма пречки да е с подземен кабел.
raikO

Мнениеот колев » 09 Дек 2004, 19:59

Благодаря за отговора,но би ли пояснил,има ли законови пречки за прокарване на ел.захранващ кабел /било подземен или по въздушен път/ на по-голямо разстояние /около 50 м./
Предварително благодаря
колев

Мнениеот raikO » 09 Дек 2004, 22:34

Законови пречки не.Но има доста далга и сложна процедура по полагане на подземен кабел.1-съгласуване с общината за да не прекаснеш минаваши под земята съоражения.2-да съгласуваш с пощите,ВиК и енергото.
Мисля,че е необходимо да се направи проект. Съвета ми е да се обърнеш кам електоразпределението към съответния район.
raikO

Назад към Строителство и регулация