начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помощ,поставяне на гаражна клетка ???

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ,поставяне на гаражна клетка ???

Мнениеот lakrizz » 14 Окт 2009, 21:13

Здравейте,преди всичко благодаря за хубавият форум :) Имам въпрос....ще си поставям гаражна клетка в собствения си двор на къщата...вече имам стар ламаринен гараж пред къщата и го има по скицата на имота като гараж ..... Въпросът ми е дали ако го премахна и сложа там бетонната гаражна клетка ще ми трябва някакво разрешение от общината??? Също обмислям и варианта да го поставя на друго място в двора,за там ще ми трябва ли отново някакво разрешение? Предварително благодаря на всички :)
lakrizz
Нов потребител

Re: Помощ,поставяне на гаражна клетка ???

Мнениеот anserk » 15 Окт 2009, 10:23

lakrizz написа:Също обмислям и варианта да го поставя на друго място в двора,за там ще ми трябва ли отново някакво разрешение?

Ако искате нотариален акт за собственост за масивен гараж, преди разрешението за строеж, със скица на имота (валидна 6 месеца) и НА за имота поискайте от гл.архитект на общината (района, кметството) ВИЗА за гараж. Има изисквания и правила къде по имота може да се строи каквото и да е - основно или допълващо застрояване, за да е законно и неоспоримо. По смисъла на ЗУТ това е строеж. Наемете си своевременно и архитект и конструктор за проекта.
Успех!
anserk
Активен потребител

Мнениеот naughty » 15 Окт 2009, 11:35

гаражна клетка се явява преместваем обект ако не е закрепена към земята и не леете плоча за основа.

аз бих действал нелегално и на мястото на стария гараж бих поставил новата гаражна клетка. после някой да доказва нещо ... 8) 8) :lol:
naughty
Потребител

Мнениеот anserk » 16 Окт 2009, 09:55

naughty написа:гаражна клетка се явява преместваем обект ако не е закрепена към земята и не леете плоча за основа.

А къде ще се закрепи - за небето? И вместо настилка на гаража ще си засадят тревичка и цветенца по края! А кой реши, че гараж спада към преместваеми обекти? В прочем, за последните също се издава виза по одобрени схеми от гл. архитект.
anserk
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация