начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Възможности и права на собствениците на парцел

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможности и права на собствениците на парцел

Мнениеот Калина » 01 Сеп 2001, 11:59

Предоставила съм право на строеж върху собствен парцел. Сградата е покрита, някои от инсталациите са довършени, но 6-та година не се довършва и не е приета по законен ред. Обяснението е, че строителната фирма няма пари. Всички апартаменти, освен нашият са продадени. Семейството ми живее под наем и разчита на обезщетението. За мен би било много полезно да узная какви възможности имаме (и в какъв период от време) за противодействие на недобросъвестните ни партньори, като за нас най-важно е да придобием собствения си дом в най-кратък срок.
Калина

RE: Възможности и права на собствениците на парцел

Мнениеот адвокат2 - epp@abv.bg » 16 Окт 2001, 10:39

За съжаление вариантите не са най-благоприятните за Вас, но са следните: 1. Да развалите договора за строеж, като си получите обратно платените пари и лихва върху тях, а сущо и обезщатение или неустойка, ако това е било предвидено в договора за строеж; 2. Да поискате намаляване на цената по договора за строеж и да чакате строителната фирма някой хубав ден да си свърши работата; 3. Да поискате съда да ви възложи довършването, като строителната фирма ви заплати разноските за това т.е. можете с тези пари да наемете друга фирма да свърши работата, за сметка на тървата. И общо взето това е.
адвокат2 - epp@abv.bg

Назад към Строителство и регулация