- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Баща ми има гараж в редица от гаражи пред блока ...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Баща ми има гараж в редица от гаражи пред блока ...
Standbay, никой не оспорва наличието на "хоризонтална етажна собственост". Тук обаче, от гледна точка на ЗУТ следва предварително да се детерминира, дали става въпрос за етажна собственост върху гаражи или за етажна собственост върху употребени и подредени в някаква геометрична форма строителни материали (ако строежа се окаже незаконен).
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Standbay написа:Практиката познава и т.нар. хоризонтална етажна собственост
Моля А теорията (закон) - кой, къде и как я припознава като хоризонтална и вертикална? А векторна има ли ?
- anserk
- Активен потребител
anserk , все пак намираме се във форум на юристи, а това би следвало да ни кара да бъдем толерантни (макар и лично аз да считам, че толерантността е перфиден метод за измама).Моля те не обременявай юристите с неразбираемите за тях понятия като "скалар", "вектор" или пък "тензор".
Standbay, най-вероятно има предвид редови едноетажни или тип мезонет жилища или други сгради (в случая гаражи) с разделителни (или не) общи зидове, построени върху общ имот или върху общо за всички суперфициарно право. Термина "хоризонтална етажна собственост", наистина се употребява в средите на юристите занимаващи се с вещно право, но значително по рядко от колкото ние техничарите си служим с понятието "вектор", а честотата на използване на съответните термини зависи от тежестта на съдържанието им. За вектори говори Исак Нютон и открива смисълът им на природни закони, докато "хоризонтална етажна собственост" е извън нормативен термин, вероятно появил се за пРъви път от устата на някой направил се на интересен адвокат.
Standbay, най-вероятно има предвид редови едноетажни или тип мезонет жилища или други сгради (в случая гаражи) с разделителни (или не) общи зидове, построени върху общ имот или върху общо за всички суперфициарно право. Термина "хоризонтална етажна собственост", наистина се употребява в средите на юристите занимаващи се с вещно право, но значително по рядко от колкото ние техничарите си служим с понятието "вектор", а честотата на използване на съответните термини зависи от тежестта на съдържанието им. За вектори говори Исак Нютон и открива смисълът им на природни закони, докато "хоризонтална етажна собственост" е извън нормативен термин, вероятно появил се за пРъви път от устата на някой направил се на интересен адвокат.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|